Annons

Svenska hunddagiset fångas på film när de gör detta mot hundarna – nu rasar tusentals på sociala medier

Annons

En video som visar hur en hund dinglar i luften på en hundpromenad har fått stor uppmärksamhet på sociala medier de senaste dagarna.

Det aktuella hunddagiset uppger att de avskedat hundskötaren och att de själva polisanmält händelsen.

Aftonbladet har varit i kontakt med ägaren till hunden som vill vara anonym. Personen hade inte någon aning om vad som hade hänt dennes hund förrän i söndags när videon dök upp på Facebook.

– Jag vaknade igår morse och såg videon på Facebook. Först reagerade jag bara över själva händelsen, att man behandlade en hund på det sättet. Men sedan såg jag att det var min hund och då blev jag helt chockad, säger hen till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag kan inte riktigt förstå att detta har hänt. Jag har aldrig haft någon misstanke mot hunddagiset.

Enligt ägaren ska hunddagiset ha kontaktat hen och berättat vad som hänt. Samt sagt att man med omedelbar verkan avskedat den utpekade medarbetaren.

Trots det har ägaren flyttat sin hund till ett annat dagis.

– Det handlar ju om förtroende. Min hund är mitt barn och man lämnar inte sitt barn till någon som man inte kan lita på till 100 procent, säger ägaren till Aftonbladet.

”De skrek konstant”

En kvinna, som haft sin praktik på företaget, berättar att personalen var aggressiva och skrek mycket på hundarna.

”Under våran lunchrast lät hundarna mycket och de skrek åt de att vara tysta konstant. De ända gången de gick till hundarna var för att stampa dit för att antagligen skrämma de med höga ljud. Under min tid var det en ny hund som kommit till dagiset (en Husky) som ibland kissade inomhus. De blev jätte arga på hunden och hade inge sympati över hur det kan vara svårt att bli tillsatt i en ny grupp. Då ryckte de örat på de som den andra personen hade sagt”, skriver kvinnan som vill vara anonym i inlägget.

I Facebookinlägget beskrivs också hur personalen på hunddagiset drar hundarna i öronen tills de skriker av smärta.

”Jag vet inte vad som föregår där, men efter att sett detta är det ett ställe jag INTE skulle vilja lämna min hund till”.

”Tar helt och fullt ansvar”

Det aktuella hunddagiset har själva skrivit om händelsen på sin Facebook.

”Vi tar helt och fullt ansvar för det som visas i filmer/bilder, vi står absolut inte bakom att man behandlar djur på det sättet! Det som påvisas i videon har hänt under en dagispromenad. Vi har i dag gått ut med information samt varit i kontakt med berörd ägare, och vi kommer inte nöja oss med bara detta. En handlingsplan kommer att upprättas under kommande vecka.”, skriver de i ett inlägg och fortsätter.

”En del av våran åtgärd för den påvisade incidenten är att from dagens datum avskedat den berörda medarbetaren med omedelbar verkan”.

Händelsen är polisanmäld och flera anmälningar har gjorts till länsstyrelsen. Både av företaget själva men också av privatpersoner.

Se klippet nedan, vi vill varna för starka bilder:

Annons