Annons

Han hittar ett brev med klagomål angående hans dotters gråtande på natten: ''Dina barn är ditt ansvar''

Annons

Den som är förälder vet vad det innebär att ha små barn i huset. Oavsett hur lång tid som har gått, finns minnena av alla sömnlösa nätter outplånliga i minnet.

Dessa perioder varar ibland länge, ibland mindre länge, men det är en fas och ett naturligt skede i livet. Inget konstigt med andra ord, men saker blir komplicerade när inte bara mamma och pappa tvingas vara vakna utan även grannarna. Barnets familj kan inte göra något åt ​​saken, men grannarna har väl rätt att få sova? Så vem har egentligen rätt?


Situationen som nämns ovan är ganska vanlig och inträffade även i Nacho Duques hem. Mannen har en liten dotter på några månader som tyvärr inte vill sova särskilt mycket under natten. De andra hyresgästerna i huset, upprörda av ljudet, skrev en lapp som familjen hittade fäst på dörren. Klagomålet löd ungefär så här:

”Om ni väcker mig igen kommer jag att prata med hyresvärden. Dina barn är ditt ansvar. Se till att de inte stör på natten eller tidigt på morgonen. Kom ihåg att ni inte är de enda som bor i den här byggnaden”.

Nacho hade fått liknande irriterande och hotfulla varningar tidigare. Han visste vem som skrivit lappen eftersom han redan hade försökt prata med personen i fråga ​​ansikte mot ansikte eller via telefon. Men denne hade aldrig öppnat eller svarat på hans samtal.


Mannen bestämde sig därför för att svara på klagomålen på nätet via sin Twitter-profil. Detta var hans svar:

”Tro mig, föräldrarna är de första som vill att deras barn ska sova lugnt om natten, men tyvärr är verkligheten inte alltid sådan. Jag är ledsen att min dotters gråt stör dina drömmar, men hon föddes med denna "defekt" och har ingen strömbrytare för att stänga av eller sätta på det. Jag skulle hålla med dig om jag spelade trummor klockan 4.00 på morgonen, men om min dotter gråter på natten är det ingens fel. Om denna upplevelse inte fick dig att bli avskräckt från att bli förälder önskar jag dig av hela mitt hjärta att du kommer att få tysta barn. Slutligen, om du har något att prata med mig om, ber jag dig att göra det personligen eller öppna dörren för mig när jag knackar på hos dig. På detta sätt kommer jag inte längre att tvingas kommunicera via sociala medier. Med detta sagt önskar jag dig en god natt”.

Nachos Tweet fick över 12 000 likes. Många tog hans parti och visade förståelse och solidaritet. Andra tog istället grannens parti och vädjade till rätten att få vila utan att bli störd. De som var riktigt diplomatiska föreslog helt enkelt ljudisolering av den lilla flickans rum. Vi vet inte hur historien slutade, men det som är viktigt är att alltid försöka lösa konflikter genom att kompromissa. När allt kommer omkring slutar en individs frihet där en annans frihet börjar.

Annons