Annons

Robert Gustafssons sorg – känslosamma orden efter Thorleifs-stjärnans död

Annons

En av Sveriges största dansbandsikonerna har avlidit. Thorleif Torstensson har dött, 71 år gammal, i sviterna av covid-19.

Dansbandet Thorleifs, med Thorleif Torstensson som sångare, saxofonist och frontfigur, var bland de största på den svenska dansbandsscenen och bildades 1962 i hans pojkrum i Klavreström i Småland. Bandet var aktiva fram till 2012 och gjorde genom åren en rad framgångsrika hits.

”Gråt inga tårar”, ”Och du tände stjärnorna”, ”Med dej vill jag leva” och ”Tre gringos” är några av låtarna som många associerar med bandet som Thorleif Torstensson huserade tillsammans med under stora delar av hans liv.

Han sörjs av många – bland andra skådespelaren Robert Gustafsson.


Thorleif Torstenssons familj skickade under söndagen ut ett meddelande till alla fans via skivbolaget Warner Music.

”Det är med stor sorg som Thorleif Torstenssons familj härmed meddelar att han idag den 10 januari 2021, i sviterna av Covid 19, stilla somnat in omgiven av sina nära och kära. Han var en enormt varm och kärleksfull person och har genom musiken skänkt glädje och tröst till många, många människor. Vi ber er respektera familjens behov av att i ro få sörja en djupt älskad make, pappa, morfar, farfar och svärfar. Familjen sänder sitt innerliga tack till personalen som vårdade Thorleif på IVA på Halmstad sjukhus”, står det i uttalandet som skivbolaget också publicerat på Facebook.

Thorleif Torstensson sörjs nu i musik-Sverige – och många passar på att minnas honom och alla låtar som fångade svenska folkets hjärtan.


En av alla dessa är skådespelaren och artisten Robert Gustafsson. På Facebook minns han en av bandets stora sånger: Svensktoppsfavoriten ”Gråt inga tårar mer”.

Så här skriver Robert i det känslosamma inlägget:

– ”Gråt inga tårar mer för min skull” men nu gör vi det allihop med sorgen som avsändare. Vila i frid Thorleif. Turnén är slut", skriver Gustafsson i inlägget som i skrivande stund fått tusentals interaktioner.


”Så fint skrivet Robert Gustafsson och sant. Vila i frid Thorleif. Tänker på dina nära och kära”, skriver en person i kommentarsfältet till Gustafssons inlägg.

Thorleif Torstensson somnade in i Halmstad den 10 januari 2021, han blev 71 år gammal.

Tack för allt, Thorleif. Vila i frid.

Annons