Annons

12-åringen tog sitt liv på grund av corona – här är pappans viktiga uppmaning till alla föräldrar

Annons

Pandemin har fått familjer att kämpa på olika hjärtskärande sätt som sträcker sig långt utöver det fysiska. Efter att hans 12-åriga son Hayden dog av självmord delar en pappa med namnet Brad Hunstable familjens förödande historia för att öka medvetenheten om den inverkan cronaviruskrisen har på människors mentala hälsa.

I en kraftfull YouTube-video säger Hunstable: "Min son dog av coronaviruset... men inte på det sätt du tror."

Pappan från Texas, USA, fortsätter med att dela detaljerna fram till döden av hans 12-åriga son Hayden som inträffade den 17 april, bara fyra dagar före hans 13-årsdag.

Efter att ha tagit sönder en skärm som han fick som en speciell gåva tidigare på året, var Hayden ivrig att göra vad som krävs för att förtjäna en ny. 


Genom sysslor och att vara en bra storebror för sin 8-åriga syster gjorde han det som krävdes för att få en ny skärm. I en anfall av ilska kastade han dock sin spelkontroll och tog sönder den andra skärmen. Det är händelsen - förvärrad av social isolering - anser Brad att hans son tog det otänkbara valet på att ta sitt eget liv.

 – (...) Isolering, det råder inga tvivel om att det påverkade. (...) Jag är säker på att om min son hade varit i skolan så hade han varit vid liv, säger Brad i videon nedan.


Han förklarade att hans son inte var deprimerad, åtminstone på ytan. "Social isolering är tillräckligt hård för vuxna, det är ännu svårare för våra barn," sade han. "Jag tror att min son skulle leva idag om han var i skolan."

Brad Hustable säger att hans försök att lyfta fram de allvarliga effekterna av social isolering. 

Prata med ditt barn och fråga hur de mår. Uppmana dem att vara ute och röra på sig. Se till att de undviker skärmtid dygnet runt. Få dem att aktivera sig!


Se klippte nedan. Till sist hoppas Brad att alla som mår dåligt får uppsöka professionell hjälp, innan det är för sent.

Må du få vila i frid, Hayden.

Annons