Annons

95-åring i karantän hotas av vräkning – för att hon ”stört” när hon pratat med sitt barnbarn från balkongen

Annons

Den sociala distanseringen som pandemin krävt har varit påfrestande för de flesta. Allra jobbigast har det varit för ensamma äldre, vars ljusglimtar i form av besök av anhöriga tagits ifrån dem. 

Just därför har denna nyhet blivit känd världen över, och tyvärr inte på några bra grunder.

Många blev upprörda när de hörde om 95-åriga Klara Kharkats. Den äldre damen hotas av vräkning för att hon pratat med sitt barnbarn från balkongen. Enligt hyresvärden ska deras samtal ha stört omgivningen.

95-åriga Klara Kharkats har bott i samma lägenhet i Kalifornien de senaste 20 åren av sitt liv. Då Klara bor ensam har hon alltid uppskattat att hennes barnbarn Rozanna besöker henne tillsammans med sina barn.


Pratade med barnbarnet från balkongen

Men på grund av rådande pandemi har de inte kunnat ses under vanliga former på flera månader, men varje vecka såg Rozanna till att besöka sin mormor Klara ändå, men nu med avstånd. Rozanna och hennes barn stod nere på trottoaren, på säkert avstånd från Klara som stod uppe på sin balkong.

Det var ett efterlängtat och omtyckt inslag i Klaras vardag, men en dag skulle det hela få bitter eftersmak.

Klagade på oväsen

Deras regelbundna konversationer uppskattades dock inte av alla. En dag fick Klara hem ett ilsket brev från hyresvärden märkt med ”varning”. Han hotade med vräkning om hon fortsatte med sina konversationer från balkongen. Detta då han menade att han hade fått klagomål om oväsen.

– Jag tycker att det är sorgligt att bara tänka på det. För jag kan inte föreställa mig hur det skulle kännas att sitta där ensam hela dagarna, säger barnbarnet Rozanna till CBS Los Angeles. 


Hotades med vräkning

I brevet som var märkt med titeln “En varning”, föreslog hyresvärden att Klara skulle bjuda in sin gäst istället för att prata från balkongen. 

När CBS Los Angeles kontaktade föreningen sa en talesperson att de inte kommer att vräka Klara, men att de föreslår att hon pratar i telefon istället för ut från balkongen. Detta för att minimera “oväsendet”, som stör andra hyresgäster.

Vad tycker du om detta? Dela gärna med dig av din åsikt i kommentarsfältet på Facebook.

Se mer av händelsen i spelaren nedan:

Annons