Annons

Dagny Carlsson tvingas fira sin 108-årsdag själv: ''Får dricka födelsedagskaffet ensam...''

Annons

Det har gått cirka en månad sedan Folkhälsomyndigheten och regeringen uppmanade alla över 70 år att sätta sig själva i karantän, för att undvika att bli smittade av Covid-19.

Att begränsa sina sociala kontaker är inte roligt för någon, i synnerhet de som är äldre och bor ensamma. Det gäller även Sveriges äldsta bloggare och influencer – Dagny Carlsson.

”En skvätt champagne”

Dagny är krutgumman som imponerar unga med sin moderna framtoning och koll på internet. Den 8 maj fyller hon hela 108 år, vilket hon planerat att fira med champagne tillsammans med nära och kära. Dessvärre, ser det ut som att planerna får ställas in.

bloggen berättar hon nu om de roliga planerna hon hade för att fira sin födelsedag, men som nu tyvärr får vänta.

”Den hade jag tänkt fira med att bjuda på kaffe och tårta och en skvätt champagne. Det lär inte bli som jag tänkt eftersom äldre personer inte skall besökas när coronaviruset härjar. Jag får väl köpa mig en tårtbit och dricka födelsedagskaffet ensam”, skriver den blivande 108-åringen på bloggen hon kallar ”Bojan”.


Men vi alla känner Dagny vid det här laget, och hon är inte en gumma som grämer sig över saker. Utan försöker alltid ha en positiv syn på saker. Det är nog därför som hon lägger till:

 ”Kalaset får bli efteråt när alla virus är borta” på bloggen.

Så tråkigt att höra om dina inställda planer, Dagny!

Nu hjälps vi åt att visa snart 108-åriga Dagny att hon inte är ensam, utan att vi alla är med henne, bara inte fysiskt!

Annons