Annons

Hjältemodig hund störtar in i brinnande hus – för att rädda kattunge från lågorna

Annons

Hundar och katter har ett välkänt och gammalt rykte för att vara bittra ärkefiender. Men faktum är att de ibland kan visa sig ha de starkaste banden till varandra.

I rätt miljö och under rätt omständigheter kan och kommer hundar och katter att trivas i varandras sällskap. Inte bara genom att leva tillsammans, utan även genom att se varandra som familjemedlemmar.

Den som har haft en hund och en katt under ett tak kan skriva under på detta. Själv har jag haft båda, och jag måste säga med handen på hjärtat säga att jag i början var orolig för att katten skulle vara livrädd för hunden.

Men det visade att du inte var något att oroa sig för. Det tog inte lång tid innan de blev bästa vänner, och när de väl råkade ryka ihop, så var det tvärtom katten som verkade mest dominant av de två!


Omfattande brand efter explosion

Den speciella berättelsen du nu kommer att höra är ett annat starkt exempel på hur hundar och katter faktiskt älskar varandra lika mycket som andra familjemedlemmar.

Händelsen ägde rum för några år sedan, när en stor explosion inträffade i en industribyggnad i den ukrainska staden Donetsk.

Branden till följd av explosionen spred sig snabbt, förstörde omgivningen och satte många liv i fara.


Hunden störtade in i brinnande hus

Människor som bodde i närheten fick fly sina hem när de insåg vad som hade hänt. Det fanns ingen tid att ta sina saker eller packa sina väskor - de hade helt enkelt inget annat val än att springa för sina liv.

Men en husägare lyckas få hunden ut på gräsmattan, på väg ut ur huset. Men förvånansvärt vände sig hunden och störtade tillbaka in i lågorna.

Ägaren var förvånad, skrämd och förtvivlad, men han kunde inte springa efter hunden. Elden hade blivit för omfattande.

Personligen kan jag bara föreställa mig den skräck han måste ha känt över vad han upplevde här! Men sedan kom den heroiska hunden springande ut ur byggnaden igen, med en kattunge som han höll mellan tänderna!


Hyllas som en hjälte

Kattungen kämpade för att andas, var i god form och viktigast av allt - fortfarande vid liv.

Tack vare hundens otroligt heroiska och inspirerande instinkt räddades ett liv. Kattungen fick medicinsk vård och återhämtade sig efter den fruktansvärda händelsen.

Och hunden han hyllas för alltid och alltid som en hjälte.


Om det fortfarande finns folk som tror att hundar och katter är bittra fiender, borde de läsa om den här händelsen.

DELA gärna artikeln för att visa folk att hundar och katter faktiskt kan vara bästa vänner – ända in i det sista!

Annons