Annons

En hund blir alldeles rörd när han återser brandmannen som räddat hans liv

Annons

En 3-månader gammal pitbullvalp vid namn Chunk övergavs, bands fast till ett träd och lämnades ute i regnet. Det var en kall oktoberdag i Sacramento, Kalifornien, när den lokala brandkåren fick ett nödsamtal och på väg till platsen korsade denna valp deras väg. Kall, skakig och med skabb, verkade hunden vara både rädd och förvirrad när brandkåren passerade och inte kunde stanna i just det ögonblicket för att hjälpa den.


När de var klara bestämde brandmannen Mike Thawley att plocka upp valpen på väg hem till stationen. Hundens ben var svullna och den hade förlorat mestadels av sin päls på grund av skabb, en vanlig sjukdom hos misshandlade hundar. De tog med hunden till djurskyddshemmet på Front Street så att den kunde få ytterligare behandling och förhoppningsvis hitta ett hem.

Personalen började behandla hundens skabb och höll den varm tills pälsen växte tillbaka. Även om skabb inte är smittsamt, tog läkningsprocessen och rehabiliteringen lång tid. Eftersom han inte kunde sluta tänka på den lilla valpen återvände han till hemmet nästa dag. Chunk hade självklart inte glömt sin räddare och välkomnade honom med så mycket entusiasm att det är härligt att se honom i den rörande videon de spelade in.


"Vi blev helt enkelt förälskade i henne" berättar Thawley apropå brandmännens räddningsinsats den kvällen, men det hela tog inte slut här. När Thawley återvände till skyddshemmet med sin fru och tre döttrar för att se pitbullvalpen, verkade det som om det inte bara var Mike som blivit charmad av den lilla hunden.

Det tog inte lång tid för familjen Thawley att starta en adoptionsprocess och välkomna Chunk i deras familj. Efter att ha väntat i fyra månader på att avsluta skabb-behandlingen och att hunden skulle vara fullständigt rehabiliterad, kunde de äntligen ta med sig sin nyadopterade lilla valp hem och det var då de döpte henne till Chunk.


Ett mycket lyckligt slut för den här lilla hunden som säkerligen gått rakt in i hjärtat på många av er!

Annons