Annons

Jag har stekt bacon på samma sätt i åratal, men efter att ha sett detta? Jisses!

Annons

Att laga bacon är en konst i sig. Att få det perfekt stekta baconstycket kräver en viss kulinarisk disciplin och naturligtvis tid. Om du gillar bacon, då är chansen, alla andra i ditt hem också gör det! När de andra familjemedlemmarna känner lukten av bacon kommer du steka mer och mer. Varför inte bara hoppa över ett steg och göra mer bacon i början?

Att steka bacon i en panna kan vara en lång och svår process. Det kanske inte är det mest givande försöket. Trots allt är de flesta stekpannor knappast tillräckligt stora för att lägga ut flera långa remsor av bacon helt platta. Resultatet är böjt bacon som inte lagar jämnt hela vägen nerför biten. Det här kan alla vara ganska frustrerande, men det finns ett enklare sätt.

Lösningen? Titta ner i ugnen!

Baka din bacon! Denna lösning är så enkel, du undrar varför du aldrig tänkt på det tidigare. En ung kan vara mycket rymligare än en stekpanna, så du får mer utrymme och köttet steks på en bra yta. På så sätt kommer inga bubblor eller veck i dina krispiga baconremsor..

Det går antingen att lägga i ugnsformen…

…eller på ett galler.

En annan fördel med ugnsbakad bacon är att värmen sprids jämnt över hela ytan. 

Någon som rekommenderar att göra så här är Adam och Jackie som är delägare i en restaurang och medförfattare till Heartlandia: Erfarna recept från Portlands The Country Cat. De är båda är kockar i restaurangen, så de är bekanta med att laga bacon.

Så här gör man: Värm ugnen på 200 grader. Därefter väljer du en bakplåt med kanter på alla sidor. Lägg ner baconskivorna längs formen och folien. Det spelar ingen roll om de rör vid varandra, men baconskivorna bör inte överlappa varandra. Detta förhindrar att de lagas korrekt.

Voila, servera! Enkelt och samtidigt så mycket godare.

Här kan man se en video på hur det går till:

Annons