Annons

Leif GW Persson avslöjar för Filip & Fredrik: De vinner valet på söndag

Annons

På tisdagskvällen var Leif GW Persson gäst i "Breaking News med Filip och Fredrik" i kanal 5 där han förutspådde valresultatet på söndag.

– Jag tror att Sveriges största parti kommer att vara Socialdemokraterna, men att de kommer att ha minskat ansenligt från förra valet.

– De kommer att göra sitt sämsta val någonsin, faktiskt. Första gången jag röstade var 1968. Då fick de 50 procent, lite drygt till och med.

Leif GW Persson har inte gjort någon hemlighet i att han är uppväxt i en socialdemokratisk miljö.

”Jag har jobbat hårt hela tiden och alltid gjort rätt för mig, och särskilt svårt var det heller inte eftersom det skänkte innehåll och mening i min tillvaro, men det var folkhemmet som gav mig den växtkraft som även en sådan som jag behöver och sådant glömmer aldrig en riktig sosse”, skrev GW i sin krönika som har nått människor landet över.

Kriminalprofessorn berättar sedan att han inte är särskilt imponerad av partiledarnas inställning till sin kollega i SD-flagg – Jimmie Åkesson.

– Det enda de andra sju är överens om är ”honom tycker vi inte om”. Det finns onekligen viktigare frågor att komma överens om – skola, arbete, vård, försvaret – än att ”vi tycker illa om honom”, säger GW.

dinsta

Så här tippar Leif GW Persson att valet slutar: 

Vänsterpartiet: 10-11 %

Socialdemokraterna: 26 %

Miljöpartiet: 6 %

Moderaterna: 17-18 %

Liberalerna: 10 %

Kristdemokraterna: 4-5 %

Sverigedemokraterna: 18-22 %

Centerpartiet: 8 %

Fotnot: Programledarna kunde snart konstatera att siffrorna ovan omöjligt skulle kunna gå ihop. De sänkte senare Liberalernas siffra till 7 procent.

Hur tror du att valet slutar om du får gissa?

Annons