Annons

Underbara klippet: Sjukhuspersonal stannar och klappar för städare, en yrkesgrupp som ofta hamnar i skymundan

Annons

Coronavirusepidemin är numera verklighet i många länder i världen. Medan många människor är hemma i karantän, arbetar sjukhusen outtröttligt för att motarbeta denna fruktansvärda osynliga fiende. Vid sidan av läkare och sjuksköterskor, dessa outtröttliga hjältar, finns det en hel värld av människor som innanför sjukhusets väggar ser till att allt fungerar varje dag.

Vi talar om sjukhuspersonal, kvinnor och män som städar, plockar undan, levererar måltider och håller den praktiska sidan av sjukhuslivet under kontroll. De är också människor som i tystnad, med hårt arbete och mod bekämpar covid-19. För att förhindra att den viktiga roll de spelar faller i glömska har läkare och sjuksköterskor på ett sjukhus i Barcelona tillägnat dem en symbolisk och rörande gest.


Vi befinner oss i Sant Joan de Déu, ett stort sjukhus i den katalanska staden där man har kämpat mot coronaviruset, precis som på alla andra sjukhus i Spanien, Europa och runt om i världen, sedan flera dagar tillbaka. Sjukvårdspersonalen på denna anläggning har beslutat att offentligt tacka sin personal i en video som snabbt blivit populär runt om i världen.

Läkare och sjuksköterskor från Sant Joan de Déu valde att tacka två anställda som bar en patient på en bår med en lång applåd som kom från hjärtat. Förutom applåderna uttryckte även sjukhusledningen sin tacksamhet till all sin personal för att de fortsätter att utföra sina arbetsuppgifter under dessa exceptionella omständigheter som covid-19-pandemin medför.


Videoklippet delades även av den katalanska hälsomyndighet, just för att understryka hur viktigt allas bidrag är i denna fruktansvärda stund, även de som alltför ofta hamnar i skymundan trots sitt viktiga arbete. Även vi vill passa på att tacka alla dessa människor och hoppas att man i Spanien och även i resterande delar av världen snart kommer att kunna se ljuset i tunneln.

Se klippet nedan och dela gärna vidare för att hylla städpersonalen! 

Annons