Annons

Den generösa hunden delar vatten från sin hundskål med en törstig koala i Australien

Annons

Skogsbränderna rasar fortfarande i Australien och koalorna dör av törst. Lyckligtvis hittade denna koala en hund som var villig att dela sitt vatten.

2019 var ett av de varmaste och torraste åren i Australiens historia. Brist på regn och höga temperaturer har skapat en enastående kedja av skogsbränder som nu har härjat i Australien i veckor.


Enligt BBC har Australiens senaste sommar brutit flera rekord för värme; aldrig tidigare har det varit så torrt under så lång tid och det har haft stora konsekvenser för såväl Australiens invånare som djuren. Människor från hela världen har donerat pengar och erbjudit sin hjälp i kampen mot elden.

Det verkar dock som om det inte bara är människor som ger en hjälpande hand. Nyligen besöktes en australisk familj av en törstig koala, och deras hund var så snäll att dela hans vatten.


Koalan Quasi, som familjen har kallat det, dyker upp nästan varje dag för att få vatten från hundskålen. Hunden, vars namn är Rusty, verkar inte ha några problem med att dela. Familjen har laddat upp en video på Facebook av de två bedårande djuren tillsammans.

Se klippet nedan:

Annons