Annons

Ikea-chefen Johans stöttande gåva – skänker 50 000 ansiktsmasker till sjukhus: ''Till våra riktiga hjältar''

Annons

I ett förråd på IKEA har närmre 50 000 ansiktsskydd legat bortglömda. När en anställd hittade dem valde chefen att göra det enda rätta: Skänka dem till sjukhus.

I takt med Coronavirusets framfart har människor i hela landet handlat ansiktsskydd och handsprit så till den grad att sjukhusen inte längre kan få tag på det.

Trots regeringens försäkringar om god beredskap visar det sig nu att sjukvården lider brist på det mest basala materialet.

Vården skriker efter utrustning då mycket av materialen som de använder har tagit helt slut.


Som tur är finns det vardagshjältar, som hjälper vården i denna svåra tid. En av dessa hjältar är logistikchefen Johan Andersson som arbetar på Ikea i Kållered.

Köpte in ansiktsmaskar för fågelinfluensan

Enligt tidningen hade varuhuset köpt på sig ett stort lager munskydd och handsprit när Fågelinfluensan spred sig över landet.

Under helgen upptäckte han hur varuhuset satt på 50 000 ansiktsmasker efter att de hade köpts in 2007 för fågelinfluensan.

De hade varit bortglömda – fram tills i helgen.


 – Jag kom på att vi har ju massa munskydd här som helt enkelt glömts av. Jag handlade på ren instinkt: åkte till jobbet imorse, packade bilen full och åkte rakt till akutmottagningen på Sahlgrenska, säger logistchefen till Aftonbladet och fortsätter:

 – De blev överlyckliga, de hade bara en halv kartong kvar. De fick typ 40 000 munskydd, alla kartonger vi hade. Jag sa bara ”gör vad ni vill med dem”.


Själv menar han att han inte är någon hjälte.

 – Nej nej, de som arbetar i sjukvården ska all hyllning med tanke på hur hårt de jobbar och vilka stora risker de utsätter sig för. Kan vi eller jag hjälpa dem på nåt litet sätt är det bra, men det är de som är hjältarna, säger han till Aftonbladet.

Wow vilken hjälte! Nu hjälps vi åt att sprida detta för att hylla Johan och alla vardagshjältar som hjälper till!

Annons