Annons

4 killar frågar grannen om de får leka med hans hund - får ett brev som svar

Annons

Att växa upp tillsammans med ett husdjur är något som lämnar ett spår i våra liv och som får oss att vänja oss vid att i en viss mening leva med ett annat levande väsen sedan barndomen. Det är därför normalt att sakna det när livet hindrar oss från att ha ett djur hemma.

Skälen till att vi inte kan ha till exempel en hund i vuxen ålder kan vara flera olika, exemplevis brist på utrymme, brist på tid eller att vår partner eller de familjemedlemmar som vi delar vårt boende med inte accepterar husdjur.

Dessa fyra engelska ingenjörsstudenter, bor alla tillsammans i samma hyreslägenhet, men de har inte råd att ha en hund eftersom ägaren absolut inte tillåter husdjur i huset. De fyra förlorade dock inte hoppet och hittade en lösning med hjälp av en granne.


Eftersom de inte får ha en hund i lägenheten bestämde sig de fyra engelska pojkarna för att skriva ett brev till sin granne där de bad om lov om att få ta hand om hans underbara hund då och då. Brevet var mycket enkelt: "Kära granne, vår hyresvärd tillåter oss inte att ha husdjur, [...] vi är fyra pojkar som alltid har levt med hund och vuxenlivet är svårt utan en vovve". Pojkarnas begäran var mycket enkel, de ville helt enkelt leka ibland och ta grannens hund på en promenad när han själv var för upptagen för att göra det.


En något bisarr begäran, men i grunden en väldigt ärlig sådan som fick ett mycket positivt svar från grannen. Eller snarare... från hunden själv!

Som svar fick ungdomarna ett kuvert som var "signerat" direkt med den underbara labradoren Stevie Ticks tass.


"Vi vet hur svårt det är att ha en hund om du hyr och vi tror att en positiv, vänlig och öppen inställning är avgörande" svarade Chris, som är Stevies ägare och understryker vikten av att vara vänlig mot sina grannar. Dessutom blev hela situationen en sann inspirationskälla för många andra människor som tog mod till sig och tog kontakt med sina grannar och stärkte grunden för det lilla samhället där de har bott i flera år.


Stevie är en vacker korsning mellan en Labrador Retriever och en schäfer, hon är två och ett halvt år gammal och full av energi. Hennes ägare Chris räddade och adopterade henne efter en bilolycka.

En viktig vänskap föddes mellan Stevie och pojkarna, liksom mellan grannarna. När de har möjlighet passar de på att spendera lite tid med Stevie och tar hand om henne.

Vilken hjärtevärmande historia. Dela om du håller med!

Annons