Annons

Inga covid-patienter intensivvårdas i region Halland – det firar personalen med härlig dans

Annons

Coronaviruset spridning har lamslagit hela världen, och året blev som få hade tänkt sig. Pandemin har gjort att tusentals människor har insjuknat och landets vårdpersonal fick släppa allt när tusentals människor behövde intensivvårdas akut för att överleva.

Sveriges vårdpersonal har prövats hårt under dessa månader när corona-pandemin erövrat världen. 

Hittills har 2193 bekräftats smittade med covid-19 i Halland, varav 81 personer har dött av viruset i regionen.

Men sedan bara några dagar tillbaka har ingen person vårdats på intensiven i regionen. Vilket har gjort att man nu också har kunnat stänga ned epedimiavdelningen på Hallands sjukhus.

Något de anställda firade med en dans.

Tillsammans i korridoren dansade de ut coronaviruset i takt till Bee Gees dansanta dänga Stayin Alive.

Den storslagna dansen delades på Facebook och har fått människor över hela Sverige att dra på smilgroparna.

”Ingen patient i hela region Halland intensivvårdas för covid-19 – då firar personalen med härlig dans: ”Ett stort tack””, skriver Eva Dahlberg i inlägget på Facebook.

Och hejaropen, de fullkomligt öser in.


”Tänk att ha energi att dansa och även bjuda oss på det…❤️vilka underbara medmänniskor och förebilder! dessa som arbetat dag o natt i månader…slitit som djur, sett och hört saker som vi inte ens möter i våra mardrömmar. Under press , varsel ,pissiga löne och arbetsförhållanden så dansar dom ut pandemin. Det är alla vi andra och deras ledning som borde köra ett Rave för dom!”, skriver en person.

”Alla ni som slitit häcken av er (och som fortfarande gör det) ska ha all heder, mycket beröm och en rejäl slant för besväret! Tack för att ni skyddar och räddar oss andra!!!”, skriver en annan.

”Ni borde få tjänstledigt ett helt år med fullt betalt plus lite till och slippa betala skatt på det Tack 🙏🏻”, skriver en tredje.

Se klippet nedan:

Annons