Annons

Bedårande bilderna på Kronprinsessan Victoria och Estelle – inviger bron i matchande kläder

Annons

Klockan tolv i går klippte kung Carl XVI Gustaf guldbrons guldband med guldsax, tillsammans med kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle.

– Slussen knyter samman de norra och södra delarna av vår huvudstad. Den förenar Mälaren med Saltsjön. Den är också en viktig länk mellan vår historia och framtid, inledde kung Carl XVI Gustaf sitt tal.

Han talade kort om Slussens fyrahundraåriga historia. Om hur först båtarna, sedan bilarna och därefter tunnelbanan ställt nya krav på Slussen, som byggts om ungefär vart hundrade år.


– I dag är det nya trafikutmaningar som ska mötas. Bland annat i form av allt fler cyklister får vi hoppas. Så det är inte så konstigt att just den här knutpunkten har sett så olika ut genom årens lopp. Slussen har alltid varit i tiden och förändrats med den, precis som resten av vår vackra huvudstad.


Efter att kungen hållit sitt invigningstal och bandet klippts promenerade han tillsammans med kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle över Guldbron som öppnas för trafik på måndag morgon.

– Det kommer även bli en fantastisk utkiksplats för folk som vandrar fram och tillbaka. Stockholm ska vara glada för det här, säger kungen.


De nya bilderna är fullkomligt bedårande! Det är nämligen så att lilla Estelle och mamma Kronprinsessan matchar i kläderna! 

– Kronprinsessan visar återigen att det går alldeles utmärkt att återanvända ytterplagg. Här i en beige kappa från Max Mara som vi sett under förra året. Att kronprinsessan väljer en monokrom matchning i beigt känns upplyftande och stilrent. Jag gillar speciellt de tyngre örhängena till den i övrigt sobra stilen, säger Expressens modeexpert Linnea Sjölund om klädvalet.Vi kan inte annat än hålla med om att de båda såg väldigt vackra ut!

På Instagram har kommentarer bara strömmat in.

Vilka fantastiska bilder på familjen! 

Vi har en otroligt fin kungafamilj! Nu hjälps vi åt att hylla vår fantastiska kronprinsessa och hennes familj. 

Nedan kan du se kungens tal:

Annons