Annons

Arbetslösa föräldrar med 3 barn och socialhjälp kräver ett 4-rums hus från staten

Annons

Vissa personer behöver verkligen hjälp av staten för att ta sig upp igen och för att ta hand om sin familj samtidigt som de försöker komma på olika sätt att få ett jobb och tjäna pengar. Sen så finns de dem som förstör för alla andra genom att kräva orealistiska saker från staten för deras oändliga behov. Adele och Matt Allen verkar vara sådana personer!

Det här annorlunda paret lever på ett ännu mer udda sätt, och tror verkligen att de är berättigade till skattebetalarnas pengar samt ett 4-rums hus eftersom de inte lever ett extravagant liv enligt News.com.au.

Det finns inget hopp om att Matt kommer att skaffa sig ett jobb och försörja sin egen familj eftersom Matt förklarar att han "inte alls tänker lägga ner 45-50 timmar i veckan på att jobba" och menar at det inte går i linje med hans psykiska läggning.


Det här är dock inte första gången som familjen Allen kritiseras. Familjen har blivit känd tack vare internet där de stolt visar upp sin okonventionella uppfostringsteknik och sitt livsstilsval.

Familjen Allen hävdar att de lever utanför ramarna och försöker leva på ett enklare sätt trots att de tar stöd från staten. De praktiserar även barnledd uppfostran vilket innebär att de låter barnen bestämma över sin egen uppfostran - barnen får till exempel bestämma själva när de vill gå och lägga sig och om de vill borsta sina tänder.


Barnen går inte i skola heller eftersom familjen Allen anser att denna är alltför lik ett fängelse. Det är dock inte bara skolan som de tar avstånd från, de använder sig inte heller av läkare eller moderna mediciner eftersom Adele anser att bröstmjölk fungerar som ett botemedel för de flesta sjukdomar.

När man bor och lever utanför systemet är man vanligtvis inte berättigad till statens hjälp, men Matt förklarar att han tar emot skattebetalarnas pengar eftersom han, hans fru och deras tre barn lever väldigt enkelt. Han nämner även att staten sparar pengar på dem eftersom de valde att förlösa barnen hemma. Det verkar helt enkelt som om denna familjen anser att de kan leva på statens pengar så länge de lever minimalistiskt med en begränsad livsstil.

Vad tycker du om familjen Allens val av livsstil?

Annons