Annons

Miniatyrhästkapplöpning bryter ut i stallet, ägarna gapskrattar när osynliga outsider springer runt hörnet

Annons

Oavsett storlek, behöver hästar träning och träning. Från världens två ton draghästar till miniatyrhästar som väger upp till knappt 160 kg har hästar ett medfött behov att hoppa runt och använda lite av sin energi. Men vad ska en ägare göra på en isig dag mitt på vintern när deras miniatyrhästar blir förbannade?

Uppenbarligen är det perfekta svaret att hålla en miniatyrhästkapplöpning mitt i ladan!


Alicia, som är vårdgivare för miniatyrhästar, beslutade - eftersom djuren inte kunde spela och springa utanför för att undvika att de eventuellt skadas - att hon skulle ge dem möjlighet att använda lite av sin energi i stället. När hon öppnade båsarna använde tre av de fyra bruna och vita miniatyrhästarna chansen att springa genom gångarna.

De sprang som om de kör en liten version av travsport och såg ut att ha kul. Medan Alicia och hennes kollega filmade, gick en annan deltagare på skärmen.

Stallhunden hade också beslutat att han behövde sträcka benen inuti värmen och den relativa torrheten som stallen erbjuder från det kalla, våta vädret ute. Slutligen, när hunden vände hörnet, går en fjärde deltagare in i loppet och ner i gången: den sista miniatyrhästen som försöker hålla jämna steg med sina vänner.

Du kan höra Alicia i bakgrunden när hon skrattar och säger: "Vi kommer förmodligen aldrig få gjort något idag!" Och vem vill arbeta också när de kan se miniatyrhästar leka istället?

Se klippet nedan:

Annons