Annons

Ulf tröttnade på fartsyndarna – beväpnade sig med hårfön

Annons

74-årige Ulf Schwerin hade tröttnat på bilisternas fortkörning. Efter att kommunen inte gjort något åt problemet, bestämde han sig för att ta saken i egna händer.

Han ställde sig intill vägen med en hårtork i högsta hugg – på håll såg han precis ut som en polis med fartkamera.

Ulf Schwerin, 74, har bott i Stora Mellösa några mil utanför Örebro sedan 1979. Under många år har han bevittnat bilister som kör i en hastighet av 80 kilometer i timmen, på en väg där begränsningen ligger på 30.

– Folk bryr sig inte. Man glömmer bort att det är 30 på sträckan, berättar han för SVT.

Ulf har skrivit flera insändare och tagit kontakt med polisen och Trafikverket om problemet, men ingen förändring har skett.


Men nu har han tagit saken i egna händer efter att ha sett ett inlägg från England på sociala medier. En kvinna hade nämligen lagt upp ett inlägg där hon berättade att hon ställt sig utomhus med en hårfön intill vägen för att efterlikna en polis med mätinstrument – med stor framgång. Många bilister hade sänkt farten avsevärt när det såg henne stå där.

Ulf valde att göra likadant, så förra veckan satte han på sig en gul väst och en keps och gick ut med sin frus hårfön i högsta hugg!

– 70 procent bromsade nog när de fick se mig

Blandade reaktioner

Agerandet har mött både positiva och negativa reaktioner. Personer i andra områden i länet har hört av sig och frågat om han kan komma förbi och ställa sig där med sin hårtork, medan en lokal Facebook-grupp har ifrågasatt om det verkligen är lagligt att göra så.

Mikael Cederblad som är gruppchef på trafikenheten vid polisen i Örebro kan inte se något olagligt i Ulf Schwerins agerande.

– Så länge han inte börjar stoppa bilar eller tar en tuschpenna och skriver polis på västen så är det okej, säger han.

Vad tycker du om Ulfs metod? 

Annons