Annons

En sjuksköterska brister ut i tårar när alla grannar går ut från sina hem för att applådera och tacka henne för hennes arbete

Annons

I ett mycket sorgligt och svårt historiskt ögonblick som det hela världen just nu står inför på grund av coronaviruset är det alltid ett nöje att läsa berättelser om medmänsklighet, solidaritet och närhet. Detta stämmer ännu mer när det handlar om människor som under flera dagar har gjort sitt bästa och uppoffrat sig långt bortom vad deras yrke normalt kräver, för att ge hopp och omsorg till många sjuka människor.

Tayla Porter är en av dem. Denna 22-åriga sjuksköterska från Basingstoke, England, var huvudpersonen i en rörande demonstration av uppskattning och tacksamhet från alla sina grannar, en gest som gjorde att hon inte kunde hålla tillbaka tårarna, skriver Daily Mail.


Vi vet hur svårt det är för sjuksköterskor och all sjukvårdspersonal som kämpar mot covid-19 att hantera vardagen. Tayla är en av dem och som många av sina kollegor världen över försöker hon med mod klara den tuffa prövningen vi alla står inför.

Sedan flera dagar tillbaka i England och Spanien har medborgare från hela landet mötts klockan 20 varje kväll för att applådera all sjukvårdspersonal som för närvarande kämpar mot coronaviruset från sina fönster, balkonger och trädgårdar. När flickan lämnade hemmet för att gå till jobbet var klockan emellertid cirka 16:00, så hennes stadsdel beslutade sig för att utföra denna symboliska gest särskilt för henne.

Naturligtvis hade Tayla aldrig kunnat förvänta sig något sådant och var inte beredd på att hennes grannar skulle visa henne all denna uppskattning.

Ändå beslutade sig män och kvinnor som bor nära henne för att hylla henne på ett så rörande sätt som gjorde att den unga sköterskan brast ut i tårar. Videon har setts runt om i världen och blivit ännu en rörande symbol för den historiska perioden som världen just nu upplever.

Se den nedan:

Annons