Annons

Man hittade 4100 kr i bankomaten – inser att de tillhör fattig pensionär och gör det enda rätta

Annons

Bobby Puryear från Kalifornien, USA skrev ett inlägg på Facebook den 12 november om händelsen när han hittade 500 dollar (ungefär 4100 kr) vid en bankomat när han skulle ta ut pengar. Pengarna tillhörde en pensionär vid namn Edith, och historien berör mig mycket då jag vet hur tufft pensionärer har det med ekonomin. Läs hans fina inlägg nedan:

”Förra veckan när jag skulle ta ut pengar från bankomaten som ligger precis intill min bank så märkte jag att någon hade tappat ett kuvert nedanför bankomaten. När jag tog upp det och kollade så visade det sig att det innehöll 500 dollar.


Jag tog ut mina pengar från bankomaten som jag skulle handla mat för och gick sedan in på banken. Jag berättade för kvinnan vid informationsdisken om att jag hittade ett kuvert med pengar i nedanför bankomaten och sträckte sedan fram kuvertet till henne.

Hon sa att hon inte kunde ta emot kuvertet och bad mig vänta så hon kunde ringa sin chef. Hennes chef undrade vad jag förväntade mig att banken skulle göra med pengarna och då sa jag att han kanske kunde kolla vem som tagit ut pengar precis före mig. Han tog sedan mitt namn och nummer och vi la på.

Några dagar senare fick jag ett samtal från chefen på banken. Han sa att det var ett konferenssamtal och att han hade hittat ägaren till pengarna i kuvertet och att hon var med i samtalet. Hennes namn var Edith och hon var 92 år gammal.


Hon hade tagit ut pengarna för att betala hennes hyra som var på 480 dollar (ungefär 4000 kr). Hon ville ge mig de resterande 165 kronorna i hittelön, det var allt hon hade kvar för resten av den här månaden. Givetvis så kunde jag inte ta emot pengarna och önskade sedan henne en trevlig dag, sedan avslutades samtalet.

Efter att ha pratat med den äldre kvinnan kunde jag inte släppa det. Hon hade 165 kronor kvar att leva för resten av månaden. Jag kunde inte stå ut med den tanken och beslöt mig för att ringa upp bankchefen.

Jag bad honom att föra över 200 dollar (ungefär 1650 kr) från mitt bankkonto till den äldre kvinnan. Han sa att jag var tvungen att komma ner på kontoret för att skriva på ett papper om att jag godkände överföringen.

När jag sedan kom ner på banken igen för att skriva på pappret så hade hans kollega fått höra berättelsen så han sköt till 100 dollar extra (ungefär 830 kr). Ungefär en timme senare när jag hade lämnat banken så fick jag ett telefonsamtal från bankchefen. Mitt initiativ hade spridit sig fort på kontoret och deras medarbetade hade skramlat ihop ytterligare 300 dollar (2480 kr) som lades ihop med resterande pengarna som Edith skulle få.

Så idag var en bra dag. Imorgon fyller Edith 93 år. Jag hoppas hon firar sin födelsedag med en prinsesstårta.”

Dela det här vidare för att hylla mannen för den fina gärning han gjorde!

Annons