Annons

Veterinär försöker att sova i iskallt hundhus för att bevisa hur mycket hundar lider om de lämnas utomhus på vintern

Annons

Veterinären Dr. Ernie Ward är en person som anser att djur bör få samma vård och omhändertagande som människor. Han ville bevisa att hundhus inte är ett effektivt skydd så han valde att spendera en natt där själv - och han väntade till mitt på vintern för att försöka sig på det.

Dr. Ward filmade det hela med sin telefon, och han delar nu upplevelsen med hela världen. Videon är både intressant och gör ont att kolla på.


Hundar anses av många vara utomhus djur sen många år tillbaka, och att de bara är lyckligt lottade om de får lite skydd i en ladugård eller ett litet hundhus. Många människor hävdar att djuren är "skapade för kallt väder," men andra håller verkligen inte med.


Dr. Ward ville att videon skulle bli så realistisk som möjligt, men han hade ändå under natten på sig vinterkläder för att hjälpa att hålla sig varm. Han påpekar även att djuren inte har den lyxen att klä på sig något extra som skydd mot naturens hårda element.


Han klev in i hundhuset, och försöker göra sig tillrätta för natten, men temperaturen blir kallare och kallare, snabbt, vilket gör det omöjligt för honom att ens känna sig någorlunda bekväm, som rapporterat här av Pawbuzz.


Han darrar inne i hundhuset, och Dr. Ward berättar att han inte längre kan känna sina ben från kylan. Fyra timmar senare är det minus nio grader och det bildas is på veterinärens näsa. Dr. Ward försökte verkligen att stanna ute hela natten, men han klarar inte av det. Det är verkligen iskallt efter fyra timmar så han packar ihop sig och går in för att värma sig i sitt hus.


Dr. Ward håller fast vid sin åsikt nu ännu mer än innan efter att han själv spenderade några timmar i ett hundhus. Hundar hör hemma inomhus med sina ägare under de kalla vintermånaderna. Han säger att man låter ett djur lida om man lämnar det ute i kylan.

Djur i hundhus är dock inte de enda som vi bör oroa oss för. Dr. Ward påpekar att hemlösa djur har hemska liv och att individer som ser dem bör rapportera detta så man hellre kan ta dem in på djurskyddshem än att lämna dem själva ute i det iskalla.

Du kan titta på Dr. Wards hela video och hans reaktion till kylan. Dela vidare denna så folk verkligen lär sig att det är grymt att lämna hundarna utanför på vintern.

Annons