Annons

Tonårspojkar räddar livet på koalor i Australien – kör runt och letar överlevande från bränderna

Annons

Det är inte bara människor som drabbas av skogsbränderna som härjar i Australien, utan även alla stackars djur som lever i skogarna.

Koalorna har drabbats extra hårt och minst 8000 befaras ha fallit offer för lågorna.

De omfattande skogsbränderna har fått världen att sluta upp bakom Australien. Frivilliga brandmän, militärer och andra frivilliga kämpar för att begränsa brändernas framfart.

För att stödja de som kämpar mot bränderna har många donerat pengar.

Kusinerna tar koalorna till sin bil

Några av de som frivilligt bestämt sig för att hjälpa till är dessa tonårspojkar. 19-årige Micah och 18-årige Caleb är kusiner och tillsammans hjälps de åt att rädda livet på överlevande koalor, skriver Bored Panda.

Kusinerna kör runt på Kangaroo Island där den största koalapopulationen bor. Hälften av öns koalor ska ha dött och många är allvarligt skadade. Kusinerna samlar in de koalorna som de hittar och för de till säkerhet i sin bil


I ett klipp på Youtube får vi se hur de unga männen tar med sig koalor i sin bil. För sina insatser hyllas de nu som hjältar!

Tonåringarna planerar att ta hand om alla sina nya koala-kompisar tills de är friska och det är säkert att låta dem tillbaka i naturen. Enligt Micah och Caleb hade omkring 60 procent av alla koalor som de stött på dött av bränderna. 

”Det här är vår lilla koala-räddning. Att bara försöka samla så många levande som vi kan”, säger en av kusinerna i videoklippet.


Nedan kan du se hela videon på de räddade koalorna i bilen.

Annons