Annons

En björn, ett lejon och en tiger räddades från knarkkartellen. Nu berör deras vänskap hela Internet!

Annons

Djur förvånar oss ofta genom att visa stor respekt och känslighet - två egenskaper som tyvärr saknas hos många individer tillhörande den mänskliga rasen. 

Det är inte så ovanligt att stöta på berättelser om sällsynta vänskapsband mellan djur av de mest olika arterna, men berättelsen vi vill prata om idag ligger verkligen bortom alla gränser. Sedan 15 år tillbaka samexisterar en Bengalisk tiger, en amerikansk brunbjörn och ett afrikanskt lejon fredligt och i total harmoni i Noah's Ark Animal Shelter, i Georgia (USA).


De kallas Baloo, Shere Khan och Leo och det är inte svårt att föreställa sig var deras namn kommer ifrån. Dessa tre väldigt olika djur räddades år 2001 från källaren i ett hus i Atlantis. Ja, du läste rätt. Några vansinniga människor hade beslutat sig för att ha tre stora vilda djur i källaren.


De tre levde under omänskliga förhållanden och polisens ingripande, på grund av narkotikamissbruk, blev deras räddning. Baloo, den sympatiska björnen, var tvungen att genomgå operation på grund av ett bandage som hade blivit smittat eftersom det inte hade ersatts direkt. Det var den enda gången som de tre djuren separerades under en kort tid.


De tre, kända som BLT:erna, är nu oskiljbara och bor fortfarande på Noah's Ark Animal Shelter. Tyvärr tillät de skador som de fått under sin fångenskap inte dem att återvända till deras naturliga miljö, men utifrån deras beteende och foton verkar BLT ändå vara mycket glada över att leva tillsammans i denna vackra fristad.

Kolla in klippet nedan:

Annons