Annons

En maratonlöpare bestämmer sig för att adoptera en gatuhund som följt honom mer än 100 km under tävlingen (Video)

Annons

När man är maratonlöpare så kan man se alla sorts konstiga saker på vägen. Men det händer kanske inte så ofta att någon väljer att följa personen hela vägen ut till målet.

Det är det som hände Dion Leonard, en skotsk maratonlöpare som har medverkat i Gobi March China, som är en kapplöpning på 250 kilometer och som varar i 7 dagar. Under den andra dagen så mötte Dion en söt liten hund som velat följa honom till målet.

Bland alla 102 deltagare så valde hunden just Dion och lyckades klara själv hälften av vägen.Mellan de två så blev det kärlek vid första ögonkastet: de spenderar även vilotiden tillsammans.Efter att ha avslutat kapplöpningen så lämnade Dion hunden till en familj och började samla upp pengar på crowdfunding för att kunna betala kostnaderna för veterinären, för försäkring och för hemfärden åt hunden.Den lilla tiken kallades Gobi (så klart!) och Dion lyckades samla in dubbelt så mycket pengar som han behövde genom crowdfunding. Pengarna som blev över har han lovat att ge till djurskyddsföreningar. Nu är det bara att vänta tills nästa jul då hunden kan komma tillbaks till sin älskade ägare som hon själv har valt!

Annons