Annons

Fullsatta plan från Sverige på höstlovet – trots larm om ökad smitta i Europa: ''Kanske ångrar det här''

Annons

Höstlovsveckan är ett av resebolagens mest populära reseperioder, och trots att coronasmittspridningen nu ökat i Sverige och i Europa tycks fler än väntat resa utomlands.

De senaste veckorna har allt fler länder runt om i Europa larmat om ökade fall av coronaviruset, något som gjort att flera länder nu infört striktare restriktioner igen, rapporterar Aftonbladet.

Bland annat har Irland valt att införa en nationell nedstängning i hopp om att få ned smittan fram till jul.


Spanien har utlöst nödläge

Även i länder som Tjeckien, Nederländerna, Storbritanien, Frankrike och Belgien införs nya striktare restriktioner. I flera fall har smittspridningen tagit en sådan fart att man valt att stänga ned delar av samhällen och krav på munskydd och förbud mot större sammankomster har införts på flera håll.

Spanien utlöste under söndagen nödläge för andra gången sedan pandemins start och införde nattligt utegångsförbud för hela landet förutom Kanarieöarna.

Trots larmet om ökad smitta i Europa var planet ner till Gran Canaria över höstlovsveckan fullsatt.

”Kanske kommer ångra det här”

En av de som valt att resa till semesterön är Jeasmine.

Enligt henne har hon jobbat hemifrån sedan Folkhälsomyndigheten rekommenderade det i vårad och kföljer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, något som gör att hon inte tycker hon gör fel i att resa i väg till Las Palmas nu, rapporterar Aftonbladet.

– Fast jag hade nog önskat att det inte fanns folk på varenda sätesrad, säger hon till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag kanske kommer att ångra det här i framtiden, säger hon.

Men för att resenärerna ska kunna resa tryggt ber Swedavia, som äger Arlanda och andra flygplatser i Sverige, att alla resenärer ska använda munskydd i byggnaden. Det för att de följer europeiska flygsäkerhetsmyndigheten EASA:s riktlinjer.

Krav på munskydd

Kravet på munskydd finns även på plats på flygplanet och enda gången det får åka av är om man som passagerare äter.

– Jag vet inte om det funkar, jag är uppe med händerna i ansiktet och rättar till det hela tiden, säger Jeasmine till Aftonbladet.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Annons