Annons

Rikke beställde en kaka till sina kollegor. Blev helt tagen när hon öppnade lådan

Annons

Rikke Guldager Østergaard besökte sin lokala mataffär i Rønde nära Ebeltoft i Danmark för att beställa en kaka till sina kollegor. Kakan hon hämtade några dagar senare var över all förväntan. 

"Alltså, jag skulle bara beställa en kaka till mina kollegor, för vi har en sådan konstklubb på jobbet. Vi skulle vilja ha fler medlemmar, så vi delade ut kakbitar för att få fler in i klubben, säger Rikke till Dagens.

Hon frågade bagaren på Meny om hon kunde baka en "konstnärlig kaka".

"Jag trodde att hon bara skulle baka en helt vanlig kaka. Inget stort och underbart, men kanske en kaka som jag kunde dekorera själv eller med lite roligt motiv på, säger Rikke vidare.

Föreställde sig en kaka med barnteckning på

Rikke föreslog att bagaren kunde göra något som påminde om en barnteckning, med ett hus, en flaggstång och kanske en mås. Sedan tilllade hon skrattande att hon inte förväntade sig att få Edward Munchs "Skrik" i form.

Men det lilla skämtet, tog bagaren tydligen till sig. För hon tog antog uppmaningen. Och när Rikke hämtade kakan från mataffären kunde hon inte tro sina ögon. För i lådan fanns en förtjusande kaka dekorerad precis som Edward Munchs "Skrik".

Smakade fantastiskt

"När jag beställde kakan sa jag bara att jag inte förväntade mig att bagaren skulle dekorera 'Skrik' på kakan, så jag blev mycket förvånad", säger Rikke.

När Rikke kom till jobbet med kakan var många glada över skriket.

"Det tog lång tid för någon att ta en bit av kakan," säger Rikke.

"Men så smakade den också fantastiskt," säger hon.

Går viralt

Händelsen inträffade för ett par år sedan. Rikke publicerade en bild av kakan på Facebook, och där tog det helt av. I skrivande stund har kakan fått nästan 10 000 gillningar. Och nu blir bilden viral igen.

Huruvida kakan ledde till flera medlemmar av konstklubben är okänt. Men kollegorna fick sig i alla fall en god lunch.

Annons