Annons

Så hittade Mauri mannen i internetsuccén ''Heter jag Elnour?''

Annons

I den nya TV-programserien "Mauri - vad hände sen?", söker Mauri Hermundsson upp välkända personer som vi inte sett på ett tag. Många har säkert sett klippet på Elnour Ishag Adam som intervjuades under ett snökaos i Sundsvall 2006, som nu kan ses som en riktig klassiker. Varje gång det snöar, blir klippet aktuellt igen.

Mauri Hermundsson var gäst i Anis Don Deminas och Behrouz "Berra" Badrehs talkshow "Då är vi igång", där han pratade om programmet och dess medverkande. Anis var nyfiken på hur Mauri lyckades hitta Elnour. Mauri berättade att han hade hittat honom genom att söka på internet och att han hade fått hjälp av en producent som kände till Elnour. Han sa att han hade varit imponerad av Elnour och hans historia, och att han var väldigt glad över att få träffa honom igen och höra vad som hade hänt med honom sedan klippet på honom spreds över internet.


Programmet "Mauri - vad hände sen?" verkar vara en rolig och intressant satsning, där Mauri får möjligheten att träffa personer som har blivit kända genom olika händelser och få veta vad som har hänt med dem sedan dess. Det kan bli spännande att följa programmet och se vilka personer Mauri får träffa och vad han får reda på om deras liv efter deras 15 minuters berömmelse.


– Var börjar man leta? frågar Anis.

– Man har ju faktiskt en väldigt bra ledtråd. I och med att han bokstaverar med all önskvärd tydlighet bokstaverar sitt namn i klippet. Så man får börja där. Vi sökte runt på gula sidorna, i Sudan. Det är väl det rimligaste. och det finns ett gäng som heter så för det är ett ganska vanligt namn. Sen får man väl börja ringa, svarar Mauri. 

De var flera som hjälptes åt att leta efter denna internet-kändis. Tillslut blev det jackpot, och de fick tag i Elnour. Elnour medverkar sedan från länk, då det inte fick till det med inresetillståndet: 

– Det var massa meck. Vi höll ju på i fan ett halvår och försökte få hit honom. 

Så visste Elnour hur välkänd han är här i Sverige? Tydligen inte! Mauri berättar lite om mötet: 

– Nej. Originalklippet hade ju så, åtta eller nio miljoner visningar. Så han är ju uppe i typ tio miljoner. Tio miljoner som sett detta. Han bara "va?!", han blev totalt chockad. Han sa "då skulle jag kunna bli statsminister". Jag bara "absolut!". 

Annons