Annons

Den här kvinnan tar tunnelbanan varje dag bara för att lyssna på sin avlidna mans inspelade röst

Annons

Evig kärlek existerar verkligen och vi hoppas alla på att möta den så snart som möjligt för att inte missa några viktiga ögonblick. Om du är skeptisk till existensen av en själsfrände och sann kärlek, borde du kanske lyssna på den här historien.

Margaret McCollum är en Londonbo som varje dag sitter på bänken på tunnelbanestationen Northern Line Embankment, uteslutande för att höra den inspelade rösten av sin make som dog några år tidigare. Att uthärda det tomrum som  en älskad person efterlämnar är inte alls en lätt sak och tyvärr kommer vissa sår aldrig att läka.

Sedan 2007 sitter Margaret McCollum på tunnelbanestationens plattform i närheten av sitt hem och lyssnar tyst på den inspelade rösten av hennes make Oswald, som tyvärr inte längre lever, i det offentliga tillkännagivandet där han varnar för att uppmärksamma det tomma utrymmet som mellan tåg och plattform. Det är i själva verket en av de mest berömda "Mind the Gap!", inspelade långt tillbaka år 1950. Oswald Lawrence dog och lämnade ett stort tomrum i Margarets liv, som hittade ett minimum av komfort i denna daglig ritual.

Från en dag till nästa, dock efter nästan 50 år, ersattes den välbekanta rösten plötsligt med en tom och kall elektronisk röst. Margaret bad i förtvivlan Londons tunnelbaneföretag att ge hennes det inspelade bandet med Oswalds röst, så att hon kunde fortsätta att lyssna på hans röst hemifrån. Företaget var mycket imponerad av denna rörande historia och beslutade att återställa det ursprungliga tillkännagivandet på stationen nära kvinnans hem.

Om du åker till London och det händer att du kliver av vid Embankment stationen på norra linjen, kommer du att höra Oswalds röst och kanske kan även du börja tro att sann kärlek verkligen existerar.

Annons