Annons

Möt bengalkatten Thor – vars magiska päls hänför hela internet

Annons

Thor är en 3 år gammal Bengalkatt som har många beundrare på social media. Den här vackra katten med både ränder och fläckar är en blandras mellan en asiatisk leopardkatt och en tamkatt. Han är verkligen en fröjd för ögat.


Den här Bengalen är inte en vanlig huskatt. Till att börja med så har den här unika rasen vissa egenskaper som hundar har. Katten skapades när en tamkatt korsades med en asiatisk leopardkatt. Många tredje-generationers Bengaler har en väldigt vild läggning, vilket gör att de inte passar så bra i mänskliga miljöer.


Människor världen över kan inte få nog av Thor. Han bor i Kortenberg, Belgien och han är en stjärna tack vare sin vackra päls. Rani Cucicov adopterade katten 2013. Hon fick jämt höra hur vacker han var så hon bestämde sig för att göra honom till en ännu större stjärna. Thor har nu många följare på både Instagram och Facebook.


Bengaleravlas fram för att efterlikna olika exotiska djungelkatter som trädleopard, vanlig leopard, margays och pantrar. Namnet är också en referens till Bengaliska tigrar, de stora vilda katterna som har samma sorts markeringar på sin päls.Wild Cat Sanctuary i Minnesota, USA, gav vidare information om första generationens Bengalkatter. De berättar att de härstammar direkt från ett vilddjur och ett tamdjur. Detta innebär att många av dessa katter fortfarande är väldigt vilda, och det kan vara svårt att uppfostra dem som husdjur. De är vanligtvis inte farligt att äga dem, men de kan vara väldigt revir-känsliga. Och detta betyder att de inte skulle passa bra i ett hem med andra djur.


Rani hade egentligen åkt iväg för att se en annan kattunge, men blev istället presenterad för Thor av samma uppfödare som hon skulle träffa. Rani känner sig ofta som Thors passopp, men hon får även mycket kärlek tillbaka. Alla i hennes område blev helt chockade när de såg Thor för första gången.

Ingen hade någonsin sett något som liknande den här ovanliga katten. Vissa tror till och med att familjen redigerat bilden i Photoshop genom att lägga till ett katthuvud på en tigers kropp.

Har du någonsin sett en katt lika vacker som Thor? Berätta för oss i kommentarerna och se till att du delar med dig av artikeln med alla dina djurvänner!

Annons