Annons

Greta Thunbergs pik mot Donald Trump – efter hånet: ''Lugna dig, Donald…''

Annons

Greta Thunberg och Donald Trump har varit i luven på varandra flera gånger tidigare.

Nu skickar den svenska klimataktivisten en skämtsam pik i riktning mot den amerikanske presidenten.


Valet har utvecklats till en riktig rysare och i takt med att demokraternas presidentkandidat Joe Biden knappat in och kopplat greppet om flera viktiga nyckelstater, har Trump såväl anklagat Demokraterna för valfusk som stämt flera delstater och krävt att få stoppa rösträkningen.

”Jag vinner ENKELT presidentskapet i USA när man räknar LAGLIGA RÖSTER”, skriver Trump bland annat i ett utspel på Twitter under fredagsmorgonen, svensk tid.

”STOPPA RÖSTRÄKNINGEN”, har presidenten skrivit i ett annat inlägg.


Greta Thunberg blev utnämnd till årets person av tidsskriften Time förra året, enligt Expressen. Någon som var väldigt tidig med att ge sina åsikter tillkänna var Donald Trump som hade ett och annat att säga om den unga miljöaktivisten som blivit världskänd på bara ett par år.

”Så löjligt. Greta måste jobba på att hantera sin ilska, och sen gå och se en gammal hederlig film med en vän! Lugna dig, Greta, lugna dig”, skrev han i en tweet. 

Nu svarade hon på hans tweet där han hade skrivit "STOP THE COUNT” med exakt samma ord som han hade skrivit till henne för ett år sedan:

”Donald måste jobba på att hantera sin ilska, och sen gå och se en gammal hederlig film med en vän! Lugna dig, Donald, lugna dig”, skriver hon i ett tweetsvar på en tweet han skrev om henne för ett år sedan.

Annons