Annons

Kossorna har varit instängda i 6 månader - men titta nu vad som händer när de blir frisläppta

Annons

Bönder i Nederländerna håller sitt boskap inne när frosten kommer, det blir regnigt och för kallt för dem under vintermånaderna. De släpper ut de instängda korna på våren när det frodiga gröna gräset och värmen återvänder, och det är en vacker stund som många människor åker för att titta på som i den här videon från 2015.


Den stunden som man väntar så länge är också något som firas stort.

Detta är en värdig händelse som Holland årligen gör en hel speciell tillställning av. Den kallas för “Koeien in de wei” i många områden, och översatt blir detta "kor på betesmark." Vanligtvis så sker detta en lördag i april och många människor dyker upp vid ladugårdarna för att titta på den här traditionen enligt Stuff Dutch People Like.


Man kan se väldigt tydligt i videon att korna verkligen längtar efter den här händelsen, eftersom de verkligen hoppar och springer ur ladugård för att uppleva frisk luft och grönt gräs som de inte har haft på flera månader. De får äntligen röra på sig fritt i sitt naturliga habitat. Man kan se de stora folkmängderna som samlas runt för att titta på hur korna njuter av sin frihet ute.

Korna fylls med värme och glädje så fort deras ögon ser det frodiga, gröna gräset. Man kan titta på dem i videon hur de springer runt och hoppar med glädje och lycka på den frodiga slätten. Detta kallas för koeiendans, vilket är vad kor gör för att utrycka sin glädje för kommande våren och deras återkomst på deras glada plats.

Dessa kor är så glada att det är vår som alla också kan se. Det har gått så lång tid, och de är överlyckliga att de åter igen får vara ute bland det frodiga gräset och varma vädret.

Se klippet nedan:

Annons