Annons

Polisens julhälsning gör succé på nätet – vill sprida glädje med blåljusshow: ''En överraskningseffekt''

Annons

Polisen och räddningstjänsten i region Bergslagen är inte bara duktiga på att ta fast tjuvar och släcka bränder, de kan även roa allmänheten. Nya julhälsningen har gjort braksuccé på Facebook, denna gång med en bländande ljusshow från utryckningsfordonen till tonerna av ”Jingle Bells” i eurodance-tappning.

Enligt polisens presstalesperson Lars Hedelin dök idén upp efter flygvapnets julgransformation som de flyger runt med över Sverige, rapporterar Aftonbladet.

– Vi har ju varit lite avundsjuka på flygvapnet som har en fantastisk julgransformation de flyger runt med. Förra året var vädret så dåligt att de inte kunde komma. Så då samlade vi ihop ett gäng brandbilar och polisbilar och åkte i julgransformation och filmade det med drönare. Och nu började folk undra ”vad blir det i år då?”, säger han till Aftonbladet.


Polisen hoppas att folk ska bli glada av att se videon.

– Folk blir ju glada av att se det här. Vi har lagt ut det på våra tre Facebook-konton och det är tusentals delningar och hundratals kommentarer på varje inlägg.

”Visa lite humor”

Och på frågan om varför polisen tror att videon fått så stort genomslag svarar Lars:

– Polisen är ju en auktoritär myndighet och uppfattas kanske som lite fyrkantig och formell. Det blir en överraskningseffekt att polisen kan visa lite humor och oväntade sidor, säger han till Aftonbladet.

Se klippet nedan. Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Annons