Annons

Miljontals italienare isolerade: Se klippen när de sjunger tillsammans från fönster och balkonger

Annons

Hur tillbringar man helgen när hela landet satts i hemmakarantän? Italienarna motverkar tristessen – och visar enighet i kampen mot coronaviruset – genom att sjunga från fönster och balkonger.

Under veckan har Italiens regering infört en rad stränga restriktioner i befolkningens rörelsefrihet. Människor har uppmanats att bara lämna sina hem om det är absolut nödvändigt, och alla kultur- och nöjesevenemang är förbjudna.

Men nu har italienare i flera städer tagit initiativ för att skapa glädje i tillvaron, utan att trotsa myndigheterna. Grannar ställer sig i fönstren och på balkongerna och sjunger tillsammans.

En video från den toskanska staden Siena, där människor sjunger stadens egen hymn ”Il Canto della Verbena” hade sent på fredagskvällen setts 5,3 miljoner gånger.

Stärker moralen

Den brittiska tidningen The Guardian rapporterar att italienarna även försöker höja stämningen genom att lansera en ny slogan: ”Andrà tutto bene”. Det kan översättas till ”allt kommer att gå bra”.

I dagsläget tvingas miljontals invånare stanna hemma för att minska smittspridningen i landet. Hittills har över 1 000 italienare dött efter att ha fått coronaviruset.

Dela gärna vidare artikeln med dina vänner.

Annons