Annons

Gris kastades ner från helikopter i miljonärs pool – allt för ett grymt skämt

Annons

Djurplågeri är aldrig okej. Vi måste gemensamt ta ansvar för att säga ifrån när det kommer till sådant. Djuren är oskyldiga och vi människor måste behandla dem med respekt.

I det här fallet handlar det om ett videoklipp som sprids på sociala medier – och som väcker vrede bland djurvänner i hela världen.

Händelsen ägde rum i Punta del Este, Uruguay. Federico Alvarez Castillo, 60 år, var i chock när han blev utsatt för detta grymma ”skämt”. Affärsmannnen såg hur en gris släpptes från en helikopter ner i sin pool.

Han berättar att någon släppte djuret från luften rätt ner i sin privata pool i Punta del Este, Uruguay.


Inledande reaktioner indikerade att affärsmannen hade något att göra med denna hemska fars. Men han gav ut ett uttalande om att han fördömde handlingen och försökte ta reda på vem som stod bakom den.

Han förnekade sitt medverkande i detta hemska skämt på Instagram:

”När det gäller videon som cirkulerar på sociala nätverk vill jag fördöma denna vandalism som min familj och jag var offer och för att klargöra att när händelsen inträffade var vi inne i vårt hus och hörde ett högt ljud i trädgården.

När vi gick ut för att se vad det var såg vi denna handling som gjorde oss mycket upprörda som ett mycket, mycket sjukt skämt. Av den anledningen fördömer vi denna typ av åtgärder och vi arbetar för att klargöra vad som hände så snart som möjligt.”


Vad som hände med djuret sedan vet man inte. Vissa uppgifter säger att grisen kan ha varit död redan när den släpptes från helikoptern. Det är inte heller känt om en utredning har inletts eller om polisen har kontaktats. 


Vi hoppas att djuret inte led under detta vedervärdiga ”skämt”.  Anledningen till varför vi skriver detta är för att uppmärksamma omvärlden om det hemska som utspelar i vissa delar av världen.

Bara på så vis – med mer information och kunskap – kan vi tillsammans hjälpas åt för att försöka få stopp på djurplågeriet! Och då måste vi säga i från! Alla, tillsammans – för djurens skull.

Annons