Annons

Kvinna adopterade överviktig golden retriever – ett år senare är förvandlingen total

Annons

Hunden Kai kom till veterinären en dag för sin otroliga övervikt. Kai var så fet att den tidigare ägaren hade bestämt sig för att avliva honom.

Kai hade under en längre tid fått alldeles för mycket mat och nästan ingen motion vilket successivt ledde till hans kritiska hälsotillstånd.


Lyckligtvis ville inte veterinären ge upp utan bestämde sig för att kontakta Misfits of Alberta Animal Rescue som är en ideell hjälporganisation för djur och Kai den enormt stora, lurviga och charmiga "björnen" blev omhändertagen av en kvinna vid namn Pam Heggie. 

En strategi för att få ner Kais vikt drog genast igång och förvandlingen som sker är helt otrolig!

— Jag vill tro att de flesta människor är bra och hans tidigare ägare kanske inte insåg att det som de gjorde mot Kai var så pass skadligt som det var, har Peggie sagt till Good Morning America.

Kai började äta bättre och Pam gick med honom tre promenader om dagen och så småningom blev promenaderna längre när hans uthållighet förbättrades.


Pam satte även Kai i vattenterapi för att hjälpa honom att bygga mer styrka i benen.

Ett år senare tappade Kai ungefär 47 kilo. Nu väger han cirka 33 kilo och har lyckats hålla vikten i flera månader.

”Att göra förändringar i din kost och göra en personlig träningsresa kan vara tufft, men Kai är ett bevis på att vi alla har potential att uppnå våra mål. Vi kan lära oss mycket av hundar”, sa Pam till Mens Health.

Se klippet nedan. Om du också blir glad och stolt över Kais viktminskning, vänligen dela detta inlägg på Facebook med familj och vänner! 

Annons