Annons

Familjen får finbesök, se de imponerande gästerna äta!

Annons

Australien är inte bara ett land fyllt av underverk och vackra platser. Som många vet är det också ett land med ett rikt djurliv – som är ett av världens allra farligaste.

Där kan nämligen stöta på allt från dödliga spindlar till gigantiska krokodiler och några av vår planets giftigaste ormar.

Men i den här virala videon, som först publicerades år 2014, får vi också ta del av en annan bild. En bild som visar den vackra, harmlösa och minst sagt fascinerande sidan av djurlivet i Australien.

Det omtalade klippet inleds när pappan Gordon McCoullough tar med sina två döttrar ut till verandan på baksidan av huset.


I sina händer bär de på stora skålar – och medan de nyfikna flickorna tittar på så börjar pappan vissla efter något eller någon.

Pappan, som går runt på verandan och visslar, vänder sig snart mot barnen och säger: ”Det är några uppe i trädet där borta. Titta!”

Sedan pekar han mot träden några meter bort.

Plötsligt, som från ingenstans, händer det som hela familjen har väntat så ivrigt på.

Ett gäng vilda, färgglada papegojor kommer flygandes – och sätter sig glatt på husets stupränna.

Innan de vet ordet av har också papegojorna, minst åtta stycken, satt sig i deras händer.


De bjuds på frön och andra godsaker – och det är ett alldeles makalöst, intimt möte mellan människa och djur.

Papegojor är intelligenta, nyfikna fåglar som älskar att socialisera sig – och det är förmodligen därför som de uppskattar mötena så mycket.

För att döma av både familjen och papegojorna så är det här en ganska vanlig rutin dem emellan.

Titta på det fina klippet i spelaren här under:

Annons