Annons

Rickard Söderberg överraskar demensboendet med vacker sång – i coronakrisen: ''Värmer själen''

Annons

Här bjuder Rickard Söderberg på skönsång.

Tillsammans med vänner och kollegor överraskar han demensboendet.


I dessa coronatider gäller det att vara noggrann med mycket – bland annat att hålla avståndet.

Under april, maj och juni råder förbud mot besök på äldreboenden, och de äldre får inte ta emot besök. Därför har många artister bjudit på spontana konserter utanför boendena.

En av dessa är den folkkära artisten Rickard Söderberg. På tisdagen gästade han ett demensboende för att överraska de äldre med lite sång.

”Ny dag – Ny balkongkonsert. Idag var det utanför ett demensboende, och det värmer själen så att få sjunga för och dansa med (på 20m avstånd) de som sitter isolerade…”, skriver Söderberg på Instagram där han också lagt upp ett klipp från sånginsatsen.

Här kan man se hur glada seniorerna ser ut att vara på håll när Rickard och kompani framför sina sånger:

Rickards kommentarsfält fylls av fina kommentarer av människor som uppskattar deras initiativ.

”Tack snälla ni för ni kom. Min mamma bor på Viktoria och var så glad över musiken och glädjen från er ♥️♥️♥️”, skriver en glad följare.

”Härligt Rickard och kollegor! Man kan ha kontakt via hjärtat utan att hålla i varandra!!! Ni är fantastiska!! 💕💕💕”, skriver en annan.

”Det är verkligen win-win-win! Ni får sjunga och uppträda, de boende får ett efterlängtat avbrott och de som jobbar får också ett litet andrum! Kanonbra! 🙌❤️”

”När allt känns tungt är det skönt med en påminnelse om hur fantastiska människor det finns ❤️❤️❤️!”

Håller du med om att detta är ett alldeles fantastiskt initiativ av Rickard och vänner? Skriv en härlig kommentar till honom på Facebook!

Annons