Annons

Sven Melanders klockrena utskällning – till svenskarna som nu åker på skidsemester: ''Sedan får du…''

Annons

Sven Melander är känd för mycket – bland annat som skådespelare och komiker.

På senare år har han dessutom gång på gång gett sig in i samhällsdebatten och tyckt till om olika ämnen. Inte sällan är han tydlig, rak och ärlig i sina åsikter – och det har lett till att han fått en stor följarskara på nätet.

Nu slår den 72-åriga skåningen till igen – med en stenhård passning till alla som beger sig på resor till svenska fjällen.

Släpper ett nytt klipp

Häromdagen lät Expressen sin politiske chefredaktör svara på läsares frågor om smittan. Som en kontring på det lovade Melander att längre fram själv lära ut om saker som tyska hjälpverk, makramé och hjärnkirurgi.

Sådant han inte har någon koll på, alltså.

I sitt nya klipp börjar han med att  fullfölja sin stenhårda passning mot Expressen. I videon inleder Melander med att prata om just hjärnkirurgi.


”Det första problemet är att hjärna stavas med H i början och det kan vara lite svårt, men det är ingenting att göra åt, utan det får man hacka i sig.

Sedan är det väldigt bra, när man börjar med hjärnkirurgi, att veta var hjärnan sitter – och den sitter alltså här uppe innanför skallen.

Om man sedan ska börja operera då direkt, då är det väldigt viktigt med hygienen. Så det är noga att man tvättar händerna innan man börjar operera”, säger han.

Sjunger egenskriven sång

Sedan fortsätter Melander med att skicka en ilsken, men humoristisk, pik mot alla svenskar som beger sig ut på resor nu under coronakrisen – då alla uppmanas att hålla sig hemma.

”Apropå det här med att tvätta händerna så kom jag på en liten ramsa eller sång till alla de som ska åka till fjällen nu under senvintern och påsken”, säger han och börjar sjunga med en egen låt med melodin från barnvisan ”Blinka lilla stjärna där”.

”Tvätta, tvätta nu din hand,

Löddra på för fosterland,

Mellan, i och ovanpå,

Sen får du i liftkön stå,

Vilket härligt friluftsliv,

Köa sen till intensiv (slut) … vårdsvdelningen på närmaste fullbelagda sjukhus..."

Se klippet nedan. Många verkar gilla att den älskade skåningen trots allt gör det hela med en lite humoristisk touch – trots att det handlar om ett allvarligt ämne.

Vad tänker du om Sven Melander? Har han rätt eller fel? Dela nu vidare artikeln för att berätta vad du tycker!

Annons