Annons

Cykelmannen hittade en övergiven kattunge - och nu reser de genom världen tillsammans

Annons

Dean Nicholson bestämde sig för att lämna hemmet med sin cykel och resa runt i världen med start från Skottland, där han är född. Han skulle aldrig ha kunnat föreställa sig alla de äventyr han skulle möta under resan och att en katt skulle bli hans nya  sällskap under de kommande dagarna. Deans väg korsades nämligen av en skrämd och jamande kattunge, som antagligen blivit övergiven. Strax därefter föddes en stark vänskap!


Medan han cyklade upp för på en kulle på sin mountainbike, hörde Dean ett insisterande jamande. Det var en kattunge som uppenbarligen hade blivit övergiven som stirrade på honom och troligen letade efter mat. Dean satt bredvid katten i en halvtimme, matade honom och bestämde sig sedan... för att ta den med sig!

Efter några minuter på cykeln vande sig den lilla kattungen som sedan fick namnet Nala omedelbart vid situationen och efter några timmar satt kattungen först på Dean's axel och låg sedan runt hans nacke. Kort sagt föddes en oväntad vänskap som är full av djup ömsesidig kärlek!

Sedan Nala räddades av Dean har cykelturen fortsatt runt om i världen. Tillsammans besökte de sedan länder som Montenegro, Albanien, Grekland, Turkiet och Georgien. I alla dessa länder har Nala alltid blivit väl mottagen av nyfikna människor. "Människor älskar henne och hon älskar uppmärksamhet. Alla vill ta bilder och träffa henne. Det är fantastiskt när jag besöker en ny plats eftersom människor ger oss en vänlig och varm reaktion direkt. Ibland ger de oss konstiga tonfiskburkar och en halvliter öl!


"De flesta hotell vi har stannat på har varit riktigt tillmötesgående mot Nala, även om vi en gång var tvungna att betala lite extra!" berättar Dean Nicholson.

Mötet med Nala fick i viss mening  Dean att se över sina prioriteringar, då han hade som mål att cykla genom Asien. Den driftiga pojken fortsätter: "Innan jag hittade Nala, reste jag från en stad till en annan genom Europa så snabbt som möjligt för att nå Östasien. När jag hittade Nala lärde denna erfarenhet mig att sakta ner och njuta av vad som fanns i min omgivning. Jag har alltid hjälpt de mindre lyckligt lottade, men Nala lärde mig att bli ännu mer generös och visa medkänsla."


Nu är Nala Deans oersättliga följeslagare på cykelturerna och om du inte hittar henne uppflugen på hans axlar sitter hon bekvämt eller ligger i korgen framför de två hjulen. Äntligen slipper hon vara ensam och får uppleva fantastiska äventyr tillsammans med den godhjärtade mannen som räddade henne, Dean Nicholson från Skottland.

Annons