Annons

Glada tvillingar med Downs syndrom inspirerar människor runt om i världen

Annons

Småbarn är härliga. De lär sig konstant hur världen fungerar och upptäcker nya saker. Vi har alla varit små barn en gång i tiden, och i takt med att teknologin går framåt finner föräldrar olika sätt att dela med sig av ögonblicken de delar med sina barn. Många föräldrar har en tendens att dela med sig av tusentals bilder på sina barns uppväxt.

Julie och Dan McConnel är inget undantag. För fyra år sedan fick paret ett par tvillingpojkar de döpte till Milo och Charlie. Milo och Charlie är som vanliga småbarn. De springer runt, skrattar åt konstiga djur och älskar att klä ut sig på Halloween.

En av orsakerna till att människor är så entusiastiska över dessa underbara tvillingar är för att de har Downs syndrom. Downs syndrom är ett genetiskt tillstånd som resulterar i en kognitiv och funktionell nedsättning som varar hela livet. Föräldrar brukar ha svårigheter att uppfostra barn med

Downs syndrom på grund av alla hälsoproblem som deras barn har. Dålig syn och hjärtproblem är de främst förekommande. Samhället kan dock vara grymt ibland och vissa människor drar sig inte för att få andra med Downs syndrom att känna sig underlägsna andra.


Som tur är finns det människor som Julie och Dan som hjälper till att sprida sanningen så att världen får reda på hur det ligger till. Milo och Charlie är otroligt lyckliga barn som njuter av livet.

De må ha olika hinder framför sig på sin resa men fördelarna gör det ändå värt allt besvär. Föräldrarna beslutade sig för att använda sociala medier som en plattform för att dela med sig av sin fantastiska verklighet och att ha barn med Downs Syndrom.


Julie och Dan uppgav att de hoppas att andra föräldrar som fått information om att deras barn har Downs syndrom ska inspireras av deras berättelse istället för att bli rädda.

De ångrar ingenting vad gäller deras barn, och de skulle inte vilja ändra på någonting. Målet med deras konto på sociala media är att bilda en grupp som sprider information till familjer om vad Downs syndrom innebär och varför man ska uppskatta tillståndet istället för att förskjuta det.

Julie var tacksam mot de människor som gav henne information under hennes graviditet med tvillingarna, och nu vill hon och Dan dela med sig av kunskapen de fick.

“Mitt hopp är att nå ut till familjer vars barn har fått diagnosen Downs syndrom eftersom det kan vara riktigt skrämmande. Jag hoppas att människor letar upp oss och ser hur livet kan vara," sa Julie till WTSP 10 News.


Julie och Dan ställer alltid till med fest för sina pojkar när de når viktiga mål i livet. De må ha uppnått dessa milstolpar på ett senare stadium än andra barn i deras ålder, men oavsett, så firas det i familjen McConnels hem.

Milos och Charlies situation är otroligt sällsynt. Oddsen att få tvåäggstvillingar där båda har Downs syndrom är ungefär en på 14 miljoner.


Under de senaste åren har människor blivit mer insatta i vad Downs syndrom innebär. Men, det finns fortfarande mycket felaktig information kring tillståndet. Man bör tillägga att individer med Downs syndrom fortfarande har svårt att hitta arbeten, gifta sig och andra saker man annars tar för givet. Dessa frågor bör uppmärksammas och belysas.

Julie och Dan vill tacka de familjer som lagt grunden för ett samhälle som är mer accepterande då det kommer till Downs syndrom. Framsteg har gjorts, även om det fortfarande är en lång väg kvar att gå.

Familjen McConnel hoppas att andra människor har en bättre förståelse för Downs syndrom efter att ha tittat tagit del av deras vardag på sociala medier.

Se klippet nedan:

Annons