Annons

Mobbaren spottade på pojken som försvarade sin vän. Då fick han en idé!

Annons

Att människor kan vara grymma är ingen hemlighet. Mobbing är ett exempel på det. Men ibland kan också de allra vänligaste och mest generösa handlingar födas ur en hemsk situation. Det var i alla fall vad som hände på en mellanstadieskola i Quincy, Michigan.

Händelsen fick stor spridning i lokal media, och allt började när 8-årige Nicolas Neesley lekte i lekparken med sin kompis. När ett par äldre elever kom mot dem och började bråka med Nicolas kompis, frågade han dem ”om bråket var nödvändigt”. Då svarade mobbarna med att kalla honom ett ökennamn och spotta på honom.


När 8-åringen kom hem den kvällen, såg mamma Shamayne Neesley att det var något som bekymrade honom. De hade aldrig kunnat gissa vad han då skulle säga. ”Han kom hem och berättade för sin pappa och mig vad som hade hänt, och frågade om han borde bli vän med barnet”, berättar mamman för ABC News. ”Det bekymrade Nic att killen inte ville vara hans vän.”

Shamayne sa då till sin son att ge det tid, men Nicolas kunde inte släppa det som hänt. Han funderade hela helgen på hur han på bästa sätt skulle kunna bli vän med sin mobbare, och också hjälpa de elever som utsatts för mobbing på skolan. Det var då han kom på ett sätt att nå ut till dem alla på samma gång.

Några dagar senare, dagen efter nationella antimobbingdagen, tog Nicolas med sig ett brev till skolan. Rektor Ron Olmsted tog på sig uppgiften att förmedla Nicolas ord via skolans högtalare. Brevet lydde:


”Kära skola,

Ni behöver inte mobbas. Om du inte har några vänner, skaffa vänner, det är väldigt enkelt. Men du har redan en vän: Oss. Vi kommer hjälpa dig. Vi kommer att vara 1. respektfulla 2. ansvarsfulla. 3. omtänksamma.

Vänliga hälsningar, Nicolas Neesley.

P.S. Det är nog nu — stoppa mobbingen.”

Nicolas mogna inställning och varma gest berörde en hel skola den dagen, men Nicolas tar uppmärksamheten med ro. Han gjorde bara det han tyckte var rätt. ”Jag ville bara beröra mobbaren och lära honom en läxa, så han inte skulle göra samma sak mot andra”, säger han till Today.

Vi har mycket att lära från den här fantastiska pojken, som bemötte hat med kärlek. Det är en inställning som är allt för ovanlig, speciellt för en 8-årig pojke. Tycker du också att Nicolas gest till mobbaren var helt klockren? Se då till att dina vänner får veta också, genom att trycka på dela-knappen!

Annons