Annons

Familjen tar en utflykt och lämnar hunden i stekhet bil med en blöja på sig - polisanmälda

Annons

Hur vissa djurägare behandlar sina djur, som vi ofta får höra om på  nyheterna, lämnar dig verkligen mållös, speciellt för att man undrar varför dessa människor valde att adoptera en hund, en katt eller något annat djur och låta det få komma in i deras liv.

När vi adopterar en hund måste vi vara medvetna om att vår familj kommer att ha ytterligare en familjemedlem från och med det ögonblicket, en familjemedlem som kommer att behöva vård och uppmärksamhet som alla andra levande saker.

Ett viktigt meddelande, som denna familj på väg till Sea to Sky Gondola, i Kanada, inte kan ha förstått särskilt väl med tanke på att de under sitt besök lämnade sin lilla hund i bilen, med mycket hög temperatur.


De hade åkt på sightseeing och lämnat sin lilla hund i bilen, med en blöja, trots den höga temperaturen. Lyckligtvis reagerade många förbipasserande vid synen av denna lilla varelse som försökte göra sig hörd trots alla stängda bilrutor och larmade polisen.

När polisen ingrep hade den lilla hunden redan varit instängd i bilen under ett par timmar, med en outhärdlig temperatur.


Lyckligtvis fick hunden inga allvarliga skador, trots att temperaturen inuti fordonet hade uppnått 40° och ägarna gav endast familjen böter på 300 kanadensisk dollar (2000 kr). Eftersom hunden inte drabbats av några allvarliga skador och överlevde fanns det inga skäl att anklaga familjen för djurmisshandel.

Men det var ändå en mycket grym handling att lämna sin hund i bilen under solen med en blöja på sig.

Ett oacceptabelt beteende som påverkade hälsan hos en annan levande varelse. När man adopterar en hund måste man vara säker på att man kan ta hand om det hela livet!


Se klippet nedan:

Annons