Annons

Jeanette sätter ner foten mot riksdagen – för alla Sveriges fattigpensionärer: ''Nu får det vara nog''

Annons

Jeanette Höglund har vigt sitt liv åt att hjälpa hemlösa pensionärer och fattigpensionärer. 

”Det finns pensionärer som jobbat hela sitt liv men pengarna räcker inte!!”, skriver Jeanette i sitt öppna brev.

Jeanette Höglund jobbar som ordningsvakt i Stockholm. Hon har genom åren fått se ”Sveriges baksida” via hennes jobb, och den är kantad av massor av fattigpensionärer som hamnat på gatan på grund av att deras pension inte räcker till både bostad och levnad.

Det är detta som fått Jeanette att starta ”Vid din sida”, en ideell verksamhet vars mål är alla alla svenska pensionärer ska få äta sig mätta och ha tak över huvudet. För att få fler att hjälpa till har Jeanette använt sig av sociala medier för att nå ut till andra, något hon hyllats för flera gånger i media.


Sätter ner foten mot riksdagen

Men nu sätter Jeanette ner foten och vill att även politikerna ska höra hennes röst. Därför har hon startat en namninsamling som ska lämnas in till statsminister Stefan Löfven (S), med förhoppningen att politikerna ska prioritera landets fattigpensionärer.

Så här skriver Jeanette i ett öppet brev till Stefan Löfven:


”Nu får det vara nog!! Att vara äldre i Sverige eller att bli äldre i Sverige är hemskt, man kan hamna på gatan om ens livskamrat dör på några dagar!! Det finns pensionärer som jobbat hela sitt liv men pengarna räcker inte!! Dom bor utomhus! Sverige ett välfärdssamhälle! Tak över huvudgaranti finns inte, kommunerna måste ta sitt ansvar och det är regeringens jobb att se till att dom gör det! Så nu tågar vi upp tillsammans till Rosenbad onsdag den 24 april kl. 14.00 med start från Humlegården och gör oss hörda!!!

Vi kommer att lämna över namnunderskrifter till regeringen och statminister Stefan Löfven för att få dem att agera och sluta blunda inför det faktum att vi har hemlösa pensionärer som bor på gatan i Sverige. Skriv under du med och gör skillnad - alla underskrifter behövs. 

Vänliga hälsningar

Jeanette Höglund

grundare och ansvarig av hjälporganisationen VID DIN SIDA som stöttar hemlösa pensionärer".

Dela detta vidare om du håller med Jeanette och vill sprida hennes fantastiska initiativ vidare för att fler ska höja sina röster för Sveriges fattigpensionärer!

Annons