Annons

Pappan överger dem 5 dagar efter förlossningen - några år senare lär de hela världen vikten av äkta kärlek

Annons

En mammas kärlek till sina barn är unik och speciell, och klarar alla eventuella hinder på vägen, tar sig över murar av likgiltighet och berg av fördomar och går rakt in i hjärtat, för hennes blick är en blick av kärlek och kan inte vara något annat.

Så extraordinära historier inträffar som håller hoppets flamma brinnande i oss om mänsklighetens godhet och storhet, som den om Stephanie och hennes dotter Hanna Grace, en flicka med Downs syndrom som lyste upp sin mammas liv.


Stephanie Mullowney var en sorglös flicka som sysslade med couch surfing i Maui, Hawaii, men plötsligt förändras hennes liv dramatiskt. Det hände när hon var gravid och återvände till sitt hem, i Tennesse, för att föda.

Den dagen hon födde sin dotter Hannah Grace färglades världen med alla möjliga färger. Ingenting kunde förbereda henne på det lilla knyttet som för första gången på hennes bröst såg på henne med sina mandelformade ögon och fann hela sitt universum i sin mamma, det var kärlek vid första ögonkastet för Stephanie.


Hon förstod att den dottern var en gåva från Gud. "Ja, mitt vackra barn, jag visste att du var en ängel. Du förstår, när Jesus skapade dig, gav han dig något väldigt sällsynt och det är en gåva för den här världen, även om vissa kanske inser inte det".

Gåvan som Stephanie talar om är en extra kopia av kromosom 21, och Stephanie frågar sig själv "hur Gud har kunnat packa så mycket kärlek i den mikroskopiska kromosomen", men vet egentligen orsaken: för att lära andra att älska ovillkorligt.


Men deras liv började inte på ett enkelt sätt, snarare tvärtom. Som nyfödd, diagnostiserades Hannah med 3 hål i hjärtat och en misstänkt leukemi. För Stephanie var det ett hårt slag, hon var livrädd. Dessutom fem dagar efter dotterns födelse lämnade fadern dem båda. Han var också rädd, men i motsats till Stephanie såg han ingen gåva i den dottern. För Stephanie var det lärorikt: "Han lärde mig att medan vissa människor föds med unika förmågor, väljer andra att utveckla "brister" som de inte fötts med och han valde ett blint hjärta".

Men Stephanie och Hannah är inte ensamma, hennes familj stöder dem, och moster Anita följer dem till alla onkologer och kardiologer. Utan ett jobb upprätthåller Stephanie sig tack vare hennes hjälp och ett regeringsprogram. Det är en mycket svår period, där hon gömde sig från sin lilla flicka för att gråta, för att hon inte skulle ifrågasätta styrkan hos sin mamma.


Med beslutsamhet bygger Stephanie ett nytt liv för sig själv och sin dotter. De flyttar till en liten gård, deras nya hem, även om de till en början sover på en madrass på golvet. Sedan på jobbet, ser hennes chef hundratals bilder som Stephanie tagit på sin dotter med sin iPhone, råder henne till att gå och köpa en seriös kamera och säger"du har talang".

Det gör också Stephanie kort därefter och bestämmer sig för att öppna en webbplats som får namnet Paperdolls Photography för att publicera bilder, berätta om deras liv och sensibilisera samhället angående Downs syndrom. Det är mars 2016 och mindre än en vecka efter publicering av sin första samling - American Beauty - tar Stephanie emot samtal och e-post från USA, Australien, Brasilien, Kanada från personer som är intresserade av hennes arbete. Vid 2 års ålder gör Hannah Grace sin TV-debut och snart blir Stephanie en fotograf som är känd över hela världen.


Men hennes vackraste arbete, hennes mästerverk, förblir hennes dotter, hennes underbara Hannah Grace. Bara hon lyckas med sina leenden och oändliga kärlek varje dag ge henne glädje och Stephanie kommer aldrig att sluta vara tacksam för att Gud gett henne denna exceptionella gåva från himlen.

Annons