Annons

Sven Melanders nya, syrliga passning – till ''experterna'' i coronakrisen

Annons

När Expressens politiska chefredaktör Anna Dahlberg svarade frågor om coronaviruset kritiserade Sven Melander tidningen. 

Fel person att uttala sig om en livsfarlig pandemi, menade den 72-årige komikern.

Nu skickar han en syrlig passning tillbaka, genom att i ett klipp på sin Facebook-sida berätta om något han själv har bristfällig kunskap om – nämligen renskötsel.

– Det är unikt med renen, som är ett hjortdjur, att både tjuren och kon har horn. Så man kan alltså få sig en riktigt ordentlig smäll, säger Melander skämtsamt.


Under coronakrisen har den 72-årige skåningen varit oerhört aktiv – och han har bland annat kritiserat svenskarna som reser till fjällen under pandemin.

Under tisdagen lade han ut ett nytt klipp, då var det dags att informera om renskötsel. Allt som en sylvass passning till de som uttalar sig om sådant som de inte har expertkompetens om i den rådande krisen.

”När det gäller renar så finns det tjuvar som kallas för sarv på samiska – och kor som kallas vaja på samma språk. Och själva parningsproceduren – den kallas rengöring”, säger Melander skämtsamt.


”Renen är ju redan ren…”

”Det är unikt med renen, som är ett hjortdjur, att både tjuren och kon har horn. Så man kan alltså få sig en riktigt ordentlig smäll av båda parterna. En annan sak som jag betonade förra veckan när det gäller hjärnkirurgi, det är ju vikten av att tvätta händerna väldigt noga. Det gäller inte när det är renskötsel, för renen är ju redan ren…”

”Ja, det kan man ju till exempel se på hösten då många älgar står och tvättar sig. Och det beror ju på att det är älgjakt på hösten och då vill ju älgen vara ren…”, skämtar Melander, som avslutar med att berätta att han i nästa avsnitt kommer att ta sig an makramé för nybörjare.

Se klippet nedan. Vad tycker du om Svens tankar? Är han rätt ute? Tryck nu på dela-knappen för att berätta vad du tycker!

Annons