Vi visste det: Bacon förlänger ditt liv

Vi visste det: bacon förlänger livet Forskare har utfört experiment på maskar och funnit att vi kan leva längre genom att äta de krispiga fläsk bitarna.

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

Hela vägen från Zürich kommer här en skarp nyhet som säkert kommer sprida glädje.

I den Schweiziska staden har forskare genomfört experiment på djur, och resultaten kan överföras till människor, visar att man borde äta bacon oftare.

Vid ETH Zürich, stadens tekniska universitet, har man under en period matat spolmaskar med vitamin niacin.

De maskar som åt vitaminer, som är riklig i bacon, visade sig leva 10 procent längre än de andra djuren. Det skriver nextshark.

Om man kan överföra resultatet på människor skulle detta betyda att vi skulle förlänga livet med ca 10år genom att äta bacon.

Bacon lurar kroppen. Om du äter 100g fläskkött får du i dig ca 50% av det dagliga behovet av niacin, även kallad vitamin B3.

Men innan du springer triumferande in i köket och börjar steka bacon, så borde det nämnas att det även finns nackdelar med bacon.

Vid Harvard universitet fann man att bacon bland annat kan vara skadligt för manlig fertilitet.

LÄS OCKSÅ: Tål du inte ljudet av när andra äter? Då kanske du är ett geni

Så det är fortfarande osäkert om de krispiga bitarna av bacon är vägen till ett långt och hälsosamt liv.

De Schweiziska forskarnas slutsats är att bacon med dess höga innehålla av vitamin B3 kan hjälpa till att sänka kolesterol och minska risken för hjärtinfarkt.

Dessutom kan bacon lura kroppen så den tror att den utfört fysisk träning. De är en fin tanke att ha i åtanke när du mumsar på de mörkröda bitarna av fläsk vid frukostbordet.

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

Dela på Facebook