Annons

Efter att ha varit saknad i 536 dagar hoppar den här katten upp i famnen på sin matte när han äntligen får träffa henne igen

Annons

När Mindy Criner och hennes man Luke adopterade Cat från djurskyddshemmet i Virginia var han mycket blyg. Hans kännetecken var att han satt lite avsides medan alla andra kattungar lekte, men Mindy hade känslan av att han bara behövde en familj och att han sedan skulle våga börja lita på andra. Det krävdes lite arbete, men på ganska kort tid anpassade sig Cat till sitt nya hem och blev mycket fäst vid varje medlem i sin nya familj.


Även när hans mänskliga föräldrar fick ett barn, gjorde Cat ingenting annat än att ge honom kärlek som om bebisen var en del av hans familj...

Med tiden hade Cat byggt upp så pass mycket självförtroende att han tyckte om att gå runt på sin innergård och utforska omgivningen i grannskapet där han bodde. Men en dag ropade Mindy på honom för att få honom att komma tillbaka in... och Cat kom inte.

Bekymrad kontaktade Mindy omedelbart kvinnan som driver Facebooksidan Lost & Found Pets - Hampton Roads, Virginia, för att få hennes hjälp med att försöka förstå vart deras älskade kattunge kunde ha tagit vägen. De två makarna satte ut en skål med mat i hopp om att bekanta lukter skulle hjälpa honom att hitta hem, de satte till och med upp affischer, men ingenting hände.


Men 536 dagar efter kattens försvinnande fick Mindy det samtal hon aldrig trodde skulle komma. Någon hade hittat katten.

När Mindy kom till djurskyddshemmet berättade de för henne att en man hade matat Cat i ungefär ett år. Efter att Cat blivit påkörd av en bil och överlevt, kontaktade mannen som räddade honom polisen, som sökte efter djurets mikrochip och fick reda på vem den förlorade katten egentligen tillhörde.


Mindy tog snabbt kontakt med mannen som hade hittat Cat och åkte hem till hans hus. Katten satt på verandan och åt när hon kom, men så fort de såg varandra var det som om tiden hade stått stilla. Så snart Cat fick se sin familj, insåg han att han äntligen skulle få återvända hem och kunde inte ha varit mer lycklig!


När han väl kom tillbaka, tog det inte lång tid för Cat att vänja sig vid sitt gamla hem. Han hälsade på sina pälsbeklädda syskon som om ingenting hade hänt och gick tillbaka till alla sina gamla favorithörn som om han aldrig hade lämnat dem. Både katten, hans matte och husse är mycket glada över att de äntligen återfann varandra efter så lång tid!


"Jag hoppas att vår historia kommer att ge andra som saknar sina husdjur hopp, och kanske de som omedvetet har tagit in någon annans husdjur kommer att kontrollera om de är skannade så att husdjuret kan få sitt lyckliga återförening med sin familj, och någon annan kan känna den överväldigande glädjen vi upplever," sa Criner. 

Som tur är detta en kärlekshistoria mellan en människa och en katt som verkligen slutar på allra bästa sätt!

Annons