Annons

Så här enkelt blandar du en egen vätskeersättning med 3 enkla ingredienser från hemmet

Annons

Så här enkelt blandar du en egen vätskeersättning med 3 enkla ingredienser från hemmet

Vi har en extrem värme i hela Sverige. Värmen har gjort så att SMHI utfärdat en klass 2 varning i Kalmar län, Östergötland och östra Svealand. I den här värmen så är det perfekt att göra en vätskeersättning och med det här enkla sättet behövs bara 3 ingredienser.

När det är varmt är det viktigt att få i sig tillräckligt med vätska annars kan man drabbas av vätskebrist vilket i svåra fall kan göra så att man förlorar medvetandet enligt 1177.

Om man är dålig på att dricka vatten är vätskeersättning ett bra sätt att få i sig tillräckligt med vätska. Vätskeersättning finns att köpa på apoteket men man kan göra sin egen med 3 enkla ingredienser som du säkert redan har i hemmet.

1177 tipsar om denna enkla vätskeersättning.

Du behöver:

1 liter vatten

6 teskedsmått strösocker (1 teskedsmått = 5 milliliter)

½ teskedsmått salt (½ teskedsmått = 2,5 milliliter)

Gör så här:

Blanda ihop alla ingridienser så är det färdigt. 

För att förbättra smaken kan du droppa i koncentrerad fruktjuice eller saft.

Det är viktigt att dosering blir rätt så använd därför riktiga teskedsmått och inte teskedar. Att du använder vanligt salt och inte saltblandningar som örtsalt är också viktigt. 

Om du ska ge vätskeersättning till ett barn smaka först av den så att man bara anar saltsmaken. Det ska smaka som tårar. 

Det här tipset är perfekt om man inte har ork, tid eller pengar att åka till apoteket men ändå behöver vätskeersättning! 

Glöm inte bort att se till att du och dina nära får i er all den vätska ni behöver i denna hettan. Det kanske kan bli farligt annars. Se också till att DELA detta så du kan hålla dina vänner säkra.

Annons