Annons

11 skäl till att din storasyster är det bästa som har hänt dig

Annons

Kom ihåg att tacka henne.

När du var nyfödd, hatade hon dig, för att du var så söt och fick all uppmärksamhet. När du blev äldre slogs ni som hund och katt, för att du helt enkelt bara var skit irriterande.

Du har slagits, skrikit och försökt att få era föräldrar att ta ditt parti, ändå älskar hon dig ovillkorligt.

Och det är först när du blivit ungdom och vuxen, som du kommer på hur fantastisk hon har varit - och fortfarande är.

Denna lista säger varför din storasyster både är ditt största stöd, bästa vän och din stora förebild.

erro

Kom ihåg att tacka henne eftersom:

1. Hon har värmt upp era föräldrar.

När du blivit tonåring så har hon redan sovit borta utan att ringa hem, blivit magpumpad efter en gymnasiefest och fått flera lappar med hem från läraren. Inget kan chockera dina föräldrar längre och detta gynnar dig.

2. Hon skyddade dig

Du var en skitunge som gick i godislådan när mamma var på arbetet. Hon visste det, och hon sa ingenting, även om hon gav dig en dömande blick. T.o.m. idag när du dyker upp bakis på påsklunchen, täcker hon för dig och säger att du har röda ögon pga en förfärlig förkylning.

3. Hon förlåter dig alltid

Du har slagit henne i ansiktet, dragit henne i håret, sladdrat om henne och berättat för henne hur innerligt du hatar henne. Hade det fungerat med en väninna? Nej, eller hur?! Men du kan lita på att din syster fortfarande älskar dig fastän du har varit oerhört hemsk mot henne.

4. Hon varnar dig för vuxenlivet

Glöm dem obehagliga snacken med mor och far om sex, alkohol, menstruation och alla dem andra direkt opassande ämnena. Din syster har varit igenom alltihop, så hon tar snacket med dig. Hon vet vad hon ska säga, utan att ni bägge två blir generade av skam, och så känns det mer säkert och vännine-aktig att prata om det med någon från sin egen generation.

5. Den viktiga mostern.

Omvänt så vet du också att hon kan ta det jobbiga snacket med dina barn, när dem blivit tillräckligt gamla, så att du själv slipper. Som syster så känner hon sig också förpliktigad att passa dem när du känner för att rumla runt på stan, kan hon ha koll på dig, så kan hon även hålla koll på dina barn.

6. Hon bygger din karaktär

Du skrek som en stucken gris, när hon med våld och makt slängde ut dig från sitt rum och låste dörren, så att hon kunde prata med sina kompisar i fred. Under skoltiden, så visste du därför hur du skulle hantera det när dem andra tjejerna i klassen försökte frysa ut dig. Det är självklart aldrig kul - men nu visste du hur det kändes - och kunde självklart gå direkt hem till din syster och gråta ut.

7. Hon har alla kontakter

I grundskolan var hon din beskyddare. Du kunde alltid hota med att dem skulle få din syster efter sig om dem jäklades med dig. Idag kan hon också användas om du behöver skapa kontakter både personligt, sexuellt och arbetsrelaterat.

8. Hon tar ansvaret

Kommer du ihåg din mormors födelsedag? Mors dag? Era föräldrars bröllopsdag? Nej? Det är nog för att du har en syster. Du kan lita på att hon alltid kommer ihåg datumet, och har kanske också köpt presenten, så du ska bara skriva under på kortet och swisha över pengarna.. Eller så kan du bara köpa presenten nästa gång ;)

9. Hon skapade dig - på sätt och vis

Hon har lärt dig allt om kläder, hår och smink, och när du blev äldre och kunde använda varandras kläder, så låg hennes nya tröjor mer i din garderob än i hennes. Då var det inte så kul att ärva hennes gamla kläder, men idag så älskar du när du får lov att kasta dig ner bland alla hennes felköp.

10. Hon säger som det är

Om du vill ha ett ärligt svar om din nya frisyr, så är det inte kompisarna du ska fråga, utan din syster. Hon säger det som faller henne in, även om svaret är att det ser ut som om en skata har lagt sig på ditt huvud och dött. Det kan göra ont att höra det, men då vet du också vad alla andra tycker och säger bakom din rygg - och så kan hon samtidigt tipsa om en bättre frisör.

11. Hon ger ärliga råd om förhållande

Du kan absolut få goda råd av dina kompisar när din dejt börjar att uppföra sig som ett svin. Men ni är på samma plats i livet och har samma erfarenheter när det kommer till kärlek - men din syster har mycket mer och hon vet både vad du letar efter, och vad du behöver - så hon kan varna dig, för du är blott en yngre kopia av henne

Annons